Порушив умови оферти чи нi

Зареєструвався на сайті https://voodoo.domains/uk для реєстрації домену що звiльнюется, одразу чогось перекинуло на iнший сайт https://rhost.com.ua/uk/info/offer для згоди оферти, поповнив рахунок, зробив передзамовлення, зареєстрували домен, але чогось робив все на доменi https://voodoo.domains. Далi пише підтримка що потрібно надати документи для підтвердження особи(Прикрiпив скрiни) так як я порушив умови оферти. Питання в тому що я не хочу давати iм документи не зрозумiло чому, можли так, та на що силатись?

Сама оферта https://rhost.com.ua/uk/info/offer

11.08.2023 16:59 308

Консультація виконавця

Неля Романенко
Юрист
У сервісі: 9 місяців
53 відгука (53 +) (0 -)
Консультацій: 147
Топ 3 спеціалізації:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго дня!

Перш за все, якщо Ви хвилюєтесь, що Ваші документи будуть використані незаконно (як-то, наприклад для взяття кредиту) - Ви можете зробити скан-копії документів у чорно-білому варіанті, що вподальшому унеможливить використання вказаних копій документів на більшості онлайн-сервісів з надання кредитів. 

У разі, якщо питання дійсно є принциповим, то роз'яснюю наступне.

Публічна оферта (договір) – пропозиція Виконавця, адресована будь-якій фізичній та/або юридичній особі, у відповідності зі статтею 633 Цивільного кодексу України, укласти з ним публічний договір про надання послуг.

Відповідно до ч. 1 вказаної статті (дослівно) - публічним є договір, в якому одна сторона - підприємець взяла на себе обов'язок здійснювати продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до неї звернеться (роздрібна торгівля, перевезення транспортом загального користування, послуги зв'язку, медичне, готельне, банківське обслуговування тощо).

Договором, вказаним за Вашим посиланням, а саме п.п.1 п.3 гл. 3 передбачено, що виконавець має право:
тимчасово або повністю припинити надання Послуг Абоненту у тому числі у випадках:

надання Абонентом неповної або неточної контактної інформації
ненадання документів, що посвідчують особу, на вимогу Виконавця

В оферті не конретизовані випадки, коли Виконавець може вимагати у Замовника надати йому документи. В цілому, така позиція є правомірною і відповідає вимогам закону. 

З описаної Вами ситуації - фактично Ви прийняли оферту, тобто погодились на вказаний договір. Тут не має значення з якої веб-сторінки було здійснено перенаправлення на сайт з офертою. 

З метою не втратити грошові кошти та бажане доменне ім'я, виходячи з умов публічної оферти, я би радила надати документи. 

У разі виникнення додаткових питань - прошу звертатись t.me/romparts

Буду вдячна за відгук! Всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram