Треба зрозуміти що і як я маю зробити із своїм ФОПом 3 групи після того як звільнився

2 Тижні назад я звільнився з роботи а ФОП залишився активним (раніше всім цим займався бугалтер) і я не знаю що зараз із ним відбувається, як закрити або чи можна поставити на паузу і як це зробити. Мені потрібен консультант із яким ми би могли зідзвонитись і я б показав свій кабінет і ми разом вирішили це питання
17.08.2023 15:59 367

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 243
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

"Поставити ФОП на паузу" неможливо. Є два варіанти: припинити підприємницьку діяльність або залишити за собою статус підприємця. Обидва варіанти не дуже складні для реалізації, вибір залежить від Ваших планів на подальшу діяльність.

Для припининення діяльності необіхідно надати відповідну заяву державному реєстратору та здати ліквідаційну звітність. Все це робиться дістанційно на порталі Дія та в електронному кабінеті платника податків. Якщо у Вас є електронний цифровий підпис, то все це можна зробити за один день. Спочатку звісно треба перевірити стан Ваших попередніх декларацій та стан розрахунків по податкам. Майте на увазі, що теоретично протягом трьох років після цього можуть призначити податкову перевірку, але на практиці таке відбувається меньше ніж в одному відсотку випадків.

Для продовження діяльності (наприклад якщо статус приватного підприємця знадобиться на наступному місці роботи або плануєте самостійно здійснювати діяльність) необхідно щоквартально подавати декларацію платника єдиного податку (також через Електронний кабінет). За відсутності доходів, податок сплачувати непотрібно, в деклараціях показуються "нулі", сплата єдиного соціального внеску на сьогодні є добровільною. Тож в такому випадку головне не забувати дотримуватись строків подання декларації - протягом 40 днів після закінчення кожного кварталу.

Також майте на увазі, що зареєструватись підприємцем можна знову в будь-який момент знову ж таки дистанційно на порталі Дія. Але обрати спрощену систему опадаткування можна буде тільки в наступному році.

Якщо надішлете мені електронний цифровий підпис та пароль до нього, зможу допомогти Вам з будь-яким обраним варіантом.

Звертайтесь за телефоном 050-301-67-55

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram