Влк після лікування в лікарні

Доброго дня, в мене при проходженні Влк Остеохондроз l3-l4,l4-l5,l5-S1 з протрузіями дисків, екструзією диска L5-S1 больовий синдром, результати мрт і те, що я хворію більше 3 років було надано статтю 64" В" як повністю придатний .Під час перебування на полігоні і фізичних навантажень, стан значно погіршився до значних болів.Було направлено на лікування госпіталю,але больовий синдром залишився.
Можу я вимагати повторного Влк для перегляду з придатності на обмежену придатность статі 64 В?
Діагноз з госпіталя:" Вертеброгенна радикулопатія L2-L3, L3-L4 з корінцевим синдромом Остеохондроз L3-L4,L4-L5,L5-S1 з протрузіями дисків, екструзією диска L5-S1, рецидивуючий перебіг, стадія загострення, значний больовий синдромі невропатія.

06.09.2023 11:35 707

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 9 місяців
42 відгука (40 +) (2 -)
Консультацій: 190
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день!

Відповідно до п. 20.4. Положення про військово-лікарську експертизу (у редакції від 18.08.2023 р.), у воєнний час за статтями (пунктами статей) Розкладу хвороб, що передбачають індивідуальну оцінку придатності або обмежену придатність до військової служби осіб, які пройшли медичний огляд за графами II, III, ВЛК приймає постанову "придатний до військової служби».

Відповідно, у випадку, якщо ВЛК визначить, що Ваш діагноз належить до п «в» ст. 64 Розкладу Хвороб, Ви будете визнані придатним до військової служби.

Для отримання обмеженої придатності або непридатності до військової служби, Ваш діагноз має відповідати не п. «в» ст.. 64 Розкладу хвороб, а п. «б» ст. 64 Розкладу Хвороб.

до пункту «б» належать:

остеохондропатії хребта (кіфози, структурні та неструктурні сколіози III ступеня) з помірною деформацією грудної клітки та порушенням функції зовнішнього дихання II ступеня за рестриктивним типом;

інфекційний спондиліт з нечастими загостреннями (1 раз на рік та рідше);

поширений (ураження трьох та більше міжхребцевих дисків або тіл хребців у кожному з відділів хребта) деформуючий спондильоз II ступеня та міжхребцевий остеохондроз з множинними масивними клювоподібними розростаннями в ділянці міжхребцевих сполучень та полірадикулярним синдромом без стійкого клінічного ефекту після повторних (два та більше разів на рік) стаціонарних лікувань;

спондилолізний спондилолістез II ступеня (зміщення на половину поперечного діаметра тіла хребця) з больовим синдромом;

З наданого Вами діагнозу, наявність вищезазначених станів не є очевидною, але це питання є медичним тому, тут необхідна консультація лікаря.

Якщо лікар вважатиме, що Ваш стан здоров’я змінився і є підстави для проведення нової ВЛК, то Ви можете надати всі підтверджуючі документи до командира військової частини з рапортом про направлення на ВЛК і визначення ступеню Вашої придатності до військової служби.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram