Готівка і ПРРО

ФОП. КВЕД 55.20 Надання тимчасового житла під час відпустки. Працюю в сільській місцевості. Встановив ПРРО від Приватбанку. Але не всі розраховуються карткою, іноді дають готівку. Як видати чек на готівку і як правильно брати готівку? Чи потрібно її фіскалізувати? На розрахунки картою є чеки від ПРРО,та на готівку немає нічого. Як правильно я маю поступати

28.09.2023 23:02 399

Консультація виконавця

Роксолана Вороніна
Юрист
У сервісі: 1 рік
11 відгуків (11 +) (0 -)
Консультацій: 23

Доброго вечора, лише ФОП 1 групи єдиного податку може не використовувати РРО. ФОП 2,3 груп повинні використовувати РРО. Обовʼязково при розрахунку готівкою ви повинні видати клієнту чек. Для цього завжди рекомендую використовувати програмний РРО/ПРРО з еквайрингом (їх є безліч; які можна використовувати як із смартфона, так і з ноутбука, компʼютера). Це дасть вам можливість при розрахунку готівкою сформувати електронний чек/квитанцію та на вибір клієнта чи ваш надіслати цей чек на любий з месенджерів (вайбер, телеграм), смс, електронну пошту і т п. чи роздрукувати.

Ймовірно ПРРО від ПриватБанку також має такий функціонал (сформувати чек і надіслати його клієнту у зручний спосіб) - перевірте. Якщо ні, то зможу порекомендувати вам інший програмний РРО/ПРРО і допомогти розібратись, як це робити. 

Зверніться на мою електронну пошту roksolana.gula.voronina@gmail.com і я надам вам детальний перелік таких програмних РРО/ПРРО з описом (які можливості, яка вартість в місяць за користування).

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram