Чи є шанс отримати обмежену придатність при хворобі хребта

Чи є шанси отримати обмежену придатність при хворобі хребта. Лікуюсь більше 3 років, в основному амбулаторно, загострення з больовим синдромом 2-3 рази на рік. При останньому візиті до невролога діагноз хронічна двостороння радикулопатія попереку L4, опірний больовий та м`язово-тонічний синдром. Цервіторакалгія на фоні спондилоартрозу шийного та грудного відділу, гіперурикемії.
Стаціонарних лікувань не було є 4 документальні підтвердження звернення до невролога (ще 4 рази звертався до лікарів, але документів не маю)
Результати МРТ (висновки без опису).
Шийний відділ хребта
ВИСНОВОК: мр-ознаки остеохондрозу шийного відділу хребта, дорзальне випинання диска на рівні С7-Т1 і грижі дисків С5-6, С6-7
Грудний відділ хребта
ВИСНОВОК: мр-ознаки остеохондрозу, спондильозу грудного відділу хребта, протрузії дисків Th2-4, Th5-8.
Поперековий відділ хребта
ВИСНОВОК: МР-ознаки остеохондрозу, спондилоартрозу поперекового відділу хребта. Протрузія L5-S1. Грижа диска L4-5. Спондилолізного спондилолістезу L5, дегенеративного ретролістезу L4.

29.10.2023 17:29 409

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 9 місяців
42 відгука (40 +) (2 -)
Консультацій: 190
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Для обмеженої придатності  необхідно, щоб ваша хвороба відносилась до п. «б» ст.. 64 Розкладу Хвороб (Наказ МОУ № 402 з останніми змінами).

до пункту «б» належать:

остеохондропатії хребта (кіфози, структурні та неструктурні сколіози III ступеня) з помірною деформацією грудної клітки та порушенням функції зовнішнього дихання II ступеня за рестриктивним типом;

інфекційний спондиліт з нечастими загостреннями (1 раз на рік та рідше);

поширений (ураження трьох та більше міжхребцевих дисків або тіл хребців у кожному з відділів хребта) деформуючий спондильоз II ступеня та міжхребцевий остеохондроз з множинними масивними клювоподібними розростаннями в ділянці міжхребцевих сполучень та полірадикулярним синдромом без стійкого клінічного ефекту після повторних (два та більше разів на рік) стаціонарних лікувань;

спондилолізний спондилолістез II ступеня (зміщення на половину поперечного діаметра тіла хребця) з больовим синдромом;

У Вашому випадку, за остеохондрозом чи деформуючим спондильозом у Вас нема підстав для обмеженої придатності, адже для цього вимагаються саме стаціонарні лікування.

У той же час у Вас присутній діагноз спондилолізний спондилолістез без вказання на ступінь хвороби. Якщо Ви маєте спондилолізний спондилолістез другого ступеню, то Ви можете бути визнані обмежено придатним до військової служби.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram