Чи можна засновати благодійний фонд которий буде займатись ремонтом медичного обладнання для ЗСУ?

Доброго дня!
Підкажіть, будь ласка, чи можна засновати благодійний фонд которий буде надавати безкоштовні послуги з ремонту, обслуговування та відновлення медичного обладнання для ЗСУ?
І чи можливо таке що цей благодійний фонд буде заснований однією людиною і ця ж людина сама буде обіймати посаду директора і інженера з ремонту медичного обладнання?

01.12.2023 17:59 232

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
734 відгука (733 +) (1 -)
Консультацій: 1857
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий вечір.

Зазначене питання врегульоване Законом України "Про благодійну діяльність та благодійні організації".

Так, благодійна організація - юридична особа приватного права, установчі документи якої визначають благодійну діяльність в одній чи кількох сферах, визначених цим Законом, як основну мету її діяльності.

благодійна діяльність - добровільна особиста та/або майнова допомога, що не передбачає одержання благодійником прибутку, а також сплати будь-якої винагороди або компенсації благодійнику від імені або за дорученням бенефіціара.

бенефіціар - набувач благодійної допомоги.

Благодійна організація може бути створена як благодійне товариство, благодійна установа чи благодійний фонд. Благодійний фонд може бути заснований і однією особою. Обмежень щодо  кількості засновників для благодійних фондів не встановлено.

Установчим документом такої організації є Статут. Отже, Ви повинні звернутися до державного реєстратора, для реєстрації свого благодійного фонду та реєстрації Статуту. Також при реєстрації необхідно надати Рішення засновника про створення благодійного фонду (зразки є в інтернеті).

Щодо засновника, директора та інженера в одній особі, то Засновник може бути директором та інженером.

Слід мати на увазі, що на працівників благодійних організацій поширюється законодавство про працю, загальнообов’язкове державне соціальне страхування та соціальне забезпечення.

Але , засновник приймає рішення про здійснення управління безпосередньо ним самим . З таким директором (інженером)  і відповідно не виникає зобов'язання сплати єдиного соціального внеску та інших податків.

Отже, на всі ваші питання відповідь однозначно "так".

Але якщо немає досвіду у цій сфері діяльності, то раджу звернутися до спеціалізованих організацій, які "під ключ" зареєструють ваш благодійний фонд. Знайти їх можна також в інтернеті

.

Якщо щось незрозуміло - пишіть мені на мою пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram