Грошове забезпечення під час лікування

Чоловік проходить реабілітацію після видаленню гриж в хребті вдома. Заробітня плата прийшла 21 тис. ставка,підкажіть будь ласка чи є ще якісь додаткові виплати військовим,бо лікування не з дешевого задоволення. Він проходить службу на ,,0,, але не бойовому. Тобто 30 тис. вже перестали з першого дня лікування виплачувати

25.12.2023 10:46 193

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 8 місяців
40 відгуків (38 +) (2 -)
Консультацій: 174
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до Постанови КМУ від 28 лютого 2022 р. № 168 "Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану", виплата надбавки у 30 000 грн здійснюється щодо військовослужбовців які беруть безпосередню участь у бойових діях або здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, перебуваючи безпосередньо в районах їх здійснення, на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України, на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агресора, у період здійснення зазначених заходів (у тому числі військовослужбовцям строкової служби) та виконують бойові (спеціальні) завдання.

У Вас лікування, яке не пов'язано з пораненням, контузією чи каліцтвом, а отже нема підстав для виплати додаткової винагороди за час перебування в госпіталі. На жаль, тут додаткові виплати не передбачені. При цьому, ви маєте повне право вимагати безоплатного лікування військовослужбовця.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram