виїзд до молдови

Моїй бабусі 80 років, має посвідку на проживання в Украіні( вид на жительство) є громадянкою рф, чи випустять її з України і впустять дл Молдови, якщо закордонний паспорт рф прострочений?

24.01.2024 20:51 182

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 8 місяців
39 відгуків (37 +) (2 -)
Консультацій: 172
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до ст. 10 ЗУ "Про прикордонний контроль",прикордонний контроль іноземця, особи без громадянства під час виїзду з України передбачає проведення перевірки:

1) наявності у нього дійсного паспортного документа;

2) відсутності щодо нього у базах даних Державної прикордонної служби України інформації про заборону виїзду з України та про доручення уповноважених державних органів щодо осіб, які перетинають державний кордон;

3) дотримання законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

Тому, для виїзду за кордон, необхідно щоб Ваша бабуся мала дійсний паспорт. Прикордонні органи Молдови з великою ймовірністю також не впустять особу без чинного паспорту.

На жаль, законодавство України передбачає можливість видачі паспорту для виїзду за кордон особі без громадянства, але не іноземному громадянину. Тому, на жаль, виїзд особи за таких обставин неможливий, оскільки нема належного паспортного документу. Можу порадити розглянути варіант набуття Вашою бабусею громадянства України. Насправді, ситуація досить складна, оскільки між Україною та російською федерацією розірвані дипломатичні стосунки через російську агресію і, відповідно, відновити свої російські документи така особа не може. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram