Визов до поліціі

Была условная судимость , несколько лет назад , но она полностью закрыта , сейчас позвонила полиция и сказала прийти в рай отдел , написать какое-то объяснение по поводу того что у меня когда-то была условная судимость . Правомерно ли это ? Или просто произвол ?

25.01.2024 10:55 203

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 8 місяців
40 відгуків (38 +) (2 -)
Консультацій: 174
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Дзвінок з поліції (або начебто з поліції, бо ви насправді точно не знаєте, звідки Вам дзвонили) не є оповіщенням, у розумінні КПК України. Так, відповідно до ч. 1 ст. 135 КПК України, Особа викликається до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду шляхом вручення повістки про виклик, надіслання її поштою, електронною поштою чи факсимільним зв'язком, здійснення виклику по телефону або телеграмою.

Але у даному випадку, по-перше, нема інформації щодо кримінального провадження, у якіому Вас викликають. По-друге, Вас мають викликати на виклик до конкретного слідчого, а не просто у районний відділ поліції. Будь-які виклики для дачі пояснень щодо умовної судимості не передбачені чинним законодавством. Вимагайте офіційного виклику в рамках кримінального провадження повісткою і, у випадку якщо такий виклик надійде, рекомендую йти на такий виклик разом з адвокатом. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram