Списали по пораненню, виплати ОГД

Мене списали по пораненню,МСЕК надав третю групу інвалідності пожиттєво. Подав в тцк документи на пенсію та огд. Затверджено було все 12 грудня. Пенсія вже з цього місяця почала приходити, а огд ще нема. Чи це нормально і чи є якісь терміни по виплаті? Якщо так не повинно бути, куди мені звернутись за допомогою?
24.03.2024 01:51 154

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
146 відгуків (146 +) (0 -)
Консультацій: 739

Вітаю!

Нормативна база

ххххххххх

Порядок  призначення та виплати ОДГ:

а) військова частина (ТЦКСП – для звільнених зі ЗСУ) приймає документи, засвідчує їх копії та разом з висновком щодо можливості призначення ОГД надсилає до Департаменту соціального забезпечення Міноборони. Військовослужбовці інших військових формувань звертаються до формувань, в яких проходили військову службу[1];

б) у ЗСУ документи подає Департамент соціального забезпечення на розгляд відповідної комісії для прийняття рішення про призначення допомоги – не пізніше ніж 30 діб з дня отримання всіх визначених законодавством документів[2];

в) рішення комісії доводиться до військової частини (ОТЦКСП – для звільнених зі ЗСУ), яка повідомляє про це заявника, і після надходження коштів перераховує їх на вказаний ним рахунок[3].

1. Пункт 4.7 наказу МОУ від 14.08.2014 № 530 “Про затвердження Положення про організацію в Міністерстві оборони України роботи з обчислення вислуги років для призначення пенсій військовослужбовцям і забезпечення соціальними виплатами осіб, звільнених з військової служби у Збройних Силах України, та членів їх сімей”

2. Абзац 4 пункту 4.9 наказу МОУ від 14.08.2014 № 530 “Про затвердження Положення про організацію в Міністерстві оборони України роботи з обчислення вислуги років для призначення пенсій військовослужбовцям і забезпечення соціальними виплатами осіб, звільнених з військової служби у Збройних Силах України, та членів їх сімей”

3. Абзац 1 пункту 4.11 наказу МОУ від 14.08.2014 № 530 “Про затвердження Положення про організацію в Міністерстві оборони України роботи з обчислення вислуги років для призначення пенсій військовослужбовцям і забезпечення соціальними виплатами осіб, звільнених з військової служби у Збройних Силах України, та членів їх сімей”

ххххххххх

Строк розгляду питання:

Виплата одноразової грошової допомоги здійснюється в порядку черговості відповідно до дати подання документів (пункт 20 Порядку 975).

хххххххх

  • Для скарг:

Міністерство оборони України

E-mail: admou@post.mil.gov.ua

  • Зробіть запит у Департамент соціального забезпечення МОУ про строки призначення Вам ОТГ:

dsgz@mil.gov.ua

Телефон Департаменту : (044) 230-73-45

Довідка з надання інформації про номери телефонів абонентів Міністерства оборони України і Генерального штабу Збройних Сил України

+38 044 271 36 26

Адреса:

 Київ просп. Повітрофлотський, 6 | Індекс 03168

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram