Суміщення посад директора комунальної установи

Я працюю директором суміщаю посаду психолога
Питання хто повинен підписати наказ про доплату за суміщення директора? Голова громади як вищий орган чи я сама собі підписую наказ про суміщення???

26.03.2024 09:48 136

Консультація виконавця

Алексей Тимошенко
Адвокат
У сервісі: 3 роки
2 відгука (2 +) (0 -)
Консультацій: 10

Статтею 21 КЗпП визначено, що кожен працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях (далі — організація), якщо інше не передбачено законодавством, колективним договором або угодою сторін.

Виконання працівником, крім основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина (підприємця, приватної особи) вважається сумісництвом.

З працівником-сумісником, навіть якщо він уже працює у вас за основним місцем роботи, обов’язково потрібно укласти трудовий договір. Такий договір має бути оформлений наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу (директором). В договорі зазначається посада та умови оплати праці працівника.

Працівник пише заяву, в якій просить прийняти його на роботу за сумісництвом. На підставі заяви видається наказ про прийняття на роботу за сумісництвом. Наказ про прийняття працівника на роботу за сумісництвом підписується директором підприємства. Коли сумісником є сам директор — це не змінює загальної процедури оформлення сумісництва, тобто директор видає наказ про оформлення сумісником самого себе.

Єдиними винятком можуть бути внутрішні установчі документи (наприклад, посадова інструкція директора), які обмежують повноваження директора в частини видання наказів щодо самого себе. Однак зазвичай директор не є обмеженим в цих правах та має право видавати накази, що стосуються прийняття працівника на роботу за сумісництвом, навіть коли цим працівником є він сам.

Трудовий договір щодо сумісництва, згідно зі статтею 23 КЗпП, може бути укладено:

на невизначений термін (безстроковий);
на певний строк, встановлений за угодою сторін;
на час виконання певної роботи.

У постанові Кабінету Міністрів України «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу» від 17 червня 2015 року № 413 передбачено подання роботодавцем повідомлення про прийняття працівника на роботу до територіальних органів Державної податкової служби до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. Ця вимога розповсюджується і на роботу за сумісництвом.

На працівника-сумісника ведеться особова картка типової форми П-2, навіть якщо працівник має роботу за сумісництвом на тому ж підприємстві, де його основне місце роботи.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram