Яке буде рішеня влк в разі якщо я маю багато хвороб

Епілепсія неуточнена единий генералізований напад 29.02.2024, одиночні вогнища астрогліозу перевентикулярно в ділянці задніх рогів бічних шлуночків мозку розміром 3-5 мм (судинного/ішемічно-гіпоксичного генезу) кістозні та атрофічні зміни правого гіпокампа (правобічний мезіальний темпоральний склероз). Арахноїдальна ретроцеребелярна кіста зчя. Полісегментальний остеохондроз. Спондилоартроз. Протрузії дисків шия: с3-4 3.4мм, с4-5 3 мм грудний відділ: тн2-3 3.2 мм тн3-4 2.3 мм тн5-6 3мм тн7-8 2.8мм тн9-10 2.6 мм. Поперек л4-5 4.5мм л5-с1 4.5 мм. Гіполордроз шийного відділу шребта, артроз унковертебральних сполучень. Патологічний кіфоз грудного відділу 2 ступеня, сколіоз гвх 1 ступеня. Сколіоз поперекового відділу 1 ступеня, гіполордоз. Грижа стравоходу .

29.03.2024 08:52 189

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 8 місяців
39 відгуків (37 +) (2 -)
Консультацій: 172
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до Наказу МОУ № 402 "Про військово-лікарську експертизу", встановлений Розклад Хвороб, який визначає ступінь придатності до військової служби. При цьому, на жаль, наявність різних хвороб не сумується і придатність до військової служби визначається окремо щодо кожної хвороби.

Окрім цього, варто зазначити, що конкретне рішення щодо визнання особи непридатною (п. а відповідної статті Розкладу Хвороб), обмежено придатною (П. "б"), придатною (п. "в" та "г"), необхідно встановити не тільки сам факт наявності хвороби, але й ступінь порушення функцій, що може зробити тільки ВЛК.

Відповідно до ст. 22 Розкладу Хвороб,

аття 22: передбачає епілепсію як хронічне захворювання головного мозку з генералізованими або парціальними нападами, психічними еквівалентами або специфічними змінами особистості. Симптоматична епілепсія до цієї статті не належить. У таких випадках медичний огляд проводиться щодо захворювань, які призвели до розвитку судомного синдрому.

1) до пункту «а» належать епілепсія з частими судомними нападами (4 і більше на рік) або з вираженими психічними розладами, епілептичний статус, міоклонус-епілепсія, катаплексія та нарколепсія.

2) до пункту «б» належить епілепсія без психічних розладів з нечастими нападами (менше 3 разів на рік).

3) до пункту «в» належать розлади сну внаслідок органічної патології ЦНС, пароксизмальні розлади, що суттєво не впливають на функції органів та систем, а також різні форми мігрені з частими (2 та більше на місяць) і довготривалими (доба та більше) нападами.

Наявність нападу повинна бути підтверджена лікарськими спостереженнями. В окремих випадках беруться до уваги акти, підписані офіційними особами немедичного складу, результати опитування очевидців лікуючим лікарем, якщо зазначений напад та післянападний стан можна вважати епілептичним. У сумнівних випадках слід запитувати дані з місця проживання, навчання, роботи, служби. У тих випадках, коли єдиним помітним проявом хвороби є слабо виражені та рідко виникаючі малі напади або специфічні настрої, питання про придатність до військової служби тих, хто оглядається, вирішується після стаціонарного обстеження. Особи з епілептичною хворобою без психічних розладів, яка розвинулася внаслідок перенесеного органічного захворювання, оглядаються за пунктом «а» або «б» цієї статті залежно від частоти нападів. Якщо документами закладу охорони здоров’я (установи) підтверджуються епілептичні напади в анамнезі та під час обстеження в стаціонарі в період призову на строкову службу за даними ЕЕГ виявлено патологічні зміни, то призовники оглядаються за пунктом «б».

Враховуючи що у Вас мав місце одиничний напад епілепсії, скоріш за все Ви будете визнані обмежено придатним за п. "б2 ст. 22 Розкладу Хвороб

Відповідно до ст. 64 Розкладу Хвороб,

3) до пункту «в» належать:

фіксовані викривлення хребта, які супроводжуються ротацією хребців (сколіоз II ступеня, остео-хондропатичний кіфоз з клиноподібною деформацією трьох та більше хребців зі зниженням висоти передньої поверхні тіла хребця на 3 мм і більше);

обмежений (ураження трьох та більше міжхребцевих дисків або тіл хребців в одному або двох відділах хребта) деформуючий спондильоз та міжхребцевий остеохондроз з больовим синдромом;

спондилолізний спондилолістез I ступеня (зміщення на 1/4 поперечного діаметра тіла хребця) з больовим синдромом.

Ознаками клінічного прояву остеохондрозу є порушення статичної функції ураженого відділу хребта - випрямлення шийного (поперекового) лордозу або утворення кіфозу, поєднання локальних лордозу та кіфозу замість рівномірного лордозу. Больовий синдром повинен бути підтверджений неодноразовими зверненнями по медичну допомогу та лікуванням. Тільки сукупність клінічних та рентгенологічних ознак обмеженого деформуючого спондильозу або міжхребцевого остеохондрозу в поєднанні з неврологічними розладами дають підставу для застосування пункту «в» цієї статті щодо військовослужбовців за контрактом, які оглядаються за графами II-III Розкладу хвороб.

Для незначного порушення функції хребта характерні рухові та чутливі порушення, які проявляються неповною втратою чутливості в зоні одного невроміра, втратою або зниженням сухожилкового рефлексу, зниженням м’язової сили окремих м’язів кінцівки при загальній компенсації її функції.

Отже, скоріш за все, Ви будете визнані придатним за п "в" ст. 64 Розкладу Хвороб.

Відповідно до ст. 55 Розкладу Хвороб,

Стаття 55: за наявності грижі обстежуваним за графами I-III Розкладу хвороб пропонується хірургічне лікування. Після успішного лікування вони придатні до військової служби та до навчання у ВВНЗ.

Підставою для застосування цієї статті є незадовільні результати хірургічного лікування (рецидив захворювання), відмова від хірургічного лікування та протипоказання для його проведення.

1) до пункту «а» належать:

повторно рецидивні, великих розмірів зовнішні грижі, які потребують ручного вправлення, горизонтального положення тіла або порушують функції внутрішніх органів;

діафрагмальні грижі (у тому числі набута релаксація діафрагми), які порушують функції внутрішніх органів;

множинні грижі, вентральні грижі, що не вправляються.

2) до пункту «б» належать:

грижа стравохідного отвору діафрагми, що не супроводжується порушеннями, указаними в пункті «а»;

одноразовий рецидив грижі після хірургічного лікування та відмови від повторного лікування;

рецидивні зовнішні грижі помірних розмірів, які з’являються у вертикальному положенні тіла при фізичному навантаженні, кашлі;

наслідки та стани після оперативного лікування грижі з резекцією кишечника;

вентральні грижі, які потребують носіння бандажа.

Невелика (у межах фізіологічного кільця) пупкова грижа, передочеревинний жировик білої лінії живота, а також розширення пахових кілець без грижового випинання не дають підстав для застосування цієї статті та не перешкоджають проходженню військової служби та до навчання у ВВНЗ.

Наслідки та стани після оперативного лікування грижі у вигляді больового синдрому без ознак рецидиву не дають підстав для застосування цієї статті та не перешкоджають проходженню військової служби.

Отже застосування п. "а" чи "б" ст. 55 РозклаДУ хвороб залежить від ступеню порушень функцій стравоходу.

Відповідно, попередньо можна прогнозувати, що Ви будете визнані обмежено придатним до військової служби. Але остаточне рішення, відповідно д

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Анатолій
    Анатолій
    4 тижні

    Багато непотрібного і не по темі, на частину питаня ""одиночні вогнища астрогліозу перевентикулярно в ділянці задніх рогів бічних шлуночків мозку розміром 3-5 мм (судинного/ішемічно-гіпоксичного генезу) кістозні та атрофічні зміни правого гіпокампа (правобічний мезіальний темпоральний склероз). Арахноїдальна ретроцеребелярна кіста зчя." Відповідь неотримав

    Побачити вiдповiдь на вiдгук
    • Юрист Андрій Топчій, фото
      Юрист
      У сервісі: : 8 місяців
      39 відгуків (37 +) (2 -)
      Залишив коментар: : 29.03.2024 18:23

      Добрий день! А тут нема що оцінювати - це не клінічний діагноз, а дані рентгенологічного дослідження. За відсутності порушень функцій - Ви придатні за цими даними.

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram