Питання по відстрочка від призову

Чи може внук отримати відстрочку, оскільки зайнятий постійним доглядом за своєю бабусею, 83 роки, (баба має когнітивні порушення), за висновком медичної експертизи. Адреса прописки спільна, внук є приватним підприємцем, має найманих працівників, тому отримувати соц допомогу не зможе. Які документи потрібно предʼявити в ТЦК?
20.05.2024 22:33 305

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
116 відгуків (116 +) (0 -)
Консультацій: 292
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

За новою редакцією ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" право на відстрочку у зв'язку із здійсненням догляду за членом сім'ї другого ступеня споріднення з'являється не тільки на пісдтаві наявності документів про необхідінсть догляду. Особа, яка потребує догляду, повинна бути інвалідом І чи ІІ групи, а також повинні бути відсутніми члени сім’ї першого ступеня споріднення або такі члени сім’ї першого ступеня споріднення самі потребують постійного догляду за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Документи які необхідно надати до ТЦК:

- документи, що підтверджують родинні зв’язки другого ступеня споріднення (рідні брати та сестри, баба та дід з боку матері і з боку батька, онуки),

- один із документів, що підтверджує неможливість особи першого ступеня споріднення (батьки, її чоловік або дружина, діти такої особи, у тому числі усиновлені) здійснювати догляд за особами з інвалідністю I або ІІ групи: інвалідність такої особи, її потребу у постійному догляді, перебування під арештом (крім домашнього арешту), відбування покарання у вигляді обмеження чи позбавлення волі,

- документи про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд,

- в разі відсутності права на виплати - акт про встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду), в якому зазначаються відомості про відсутність інших осіб, які могли б здійснювати такий догляд. Такий акт складається комісіями із встановлення факту здійснення особою догляду (постійного догляду), рішення про утворення яких приймається керівником виконавчого органу сільських, селищних,міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад за адресою місця проживання або адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання військовозобов’язаного, який звернувся із відповідною заявою.

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном +38-050-301-67-55 (будь-який месенджер).

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram