Конфіскація частини майна у випадку не сплати штрафу за не оновлення військовооблікових даних.

Доброго дня, зважаючи на останні зміни в законодавстві та процесі мобілізації, якщо військовозабовьязаний не оновить свої дані (ні в ТЦК ні в Резерв+) то в такому разі може бути накладений штраф 17000 грн, якщо не сплачувати такий штраф чи можуть конфіскувати частину квартири? На військовозабовьязаного оформлена тільки частина квартири 25%, інші частини на родичів. Чи можуть в такому разі щось зробити з такою частиною квартири? Дякую.
05.07.2024 10:03 101

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
109 відгуків (109 +) (0 -)
Консультацій: 277
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Відповідно до ч. 7 ст. 48 Закону України "Про виконавче провадження" у разі якщо сума, що підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати, звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване таке житло, не здійснюється. У такому разі виконавець зобов’язаний вжити заходів для виконання рішення за рахунок іншого майна боржника. Отже, якщо людина не має у власності іншої житлової нерухомості, то частину квартиру чіпати не будуть. Крім того, в разі якщо нерухомість знаходиться у спільній сумісній власності боржника та інших осіб, то виконавець спочтаку повинен звернутись до суду з поданням про визначення частки, а це питання наразі має дуже суперечливу судову практику і виконавці, оосбливо державні, дуже неохоче цим питанням займаються.

Проте, треба мати на увазі, що на таку квартиру може бути накладено обтяження і до погашення штрафу розпоряджатись такою нерухомістю (продати, подарувати, обміняти) буде неможливо.

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном +38-050-301-67-55 (будь-який месенджер)

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram