Відстрочка від мобілізації,вступ до ЗВО

Вітаю! Закінчив навчання у професійному училищі, зараз хочу вступати в коледж,але за іншим фахом. Чи в такому випадку є можливість отримати відстрочку від мобілізації?
12.07.2024 11:51 166

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
115 відгуків (115 +) (0 -)
Консультацій: 291
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Пункт 1 частини 3 статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілзацію" передбачає наступне: призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній частиною другою статті 10 Закону України "Про освіту", а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури. Тобто єдина умова яка міститься  в цій нормі це дотримання послідовності рівнів отримання освіти. Спеціальність при цьому не має значення. Не містить додаткових вимого з цього приводу й Постанова КМУ № 560.

Коледж – це освітній заклад другого рівня акредитації або структурний підрозділ інституту або університету, в якому можна отримати ступінь молодшого спеціаліста. Професійно-технічне училище надає перший-третій рівень професійної освіти, що є нижчим за молодшого спеціаліста. Отже послідовінсть дотримується і право на відстрочку Ви буде мати.

Але майте на увазі, що після закінчення ПТУ та до моменту зарахування на навчання до коледжу і отримання довідки з ЄДЕБО права на відстрочку Ви не матимете.

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном +38-050-301-67-55 (будь-який месенджер).

Сподіваюсь інормація буде для Вас корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram