Побутова ситуація. Комунальна квартира

Побутова ситуація. Комунальна квартира. В одній із кімнат завелося джерело тарганів які перебігають в інші кімнати. Власниця помешкання відмовляється щось робити щоб ліквідувати джерело. В кімнаті живе її батько маргінальної культури, недоговороспроможний. Всі заходи по травлі власними коштами зійшли нанівець. Санепідемслужби зараз ліквідовані. Люди шукають юридичні засоби впливу.

Які є інструменти в юридичній площині, щоб як мінімум допустити до помешкання дезінфектора щоб ліквідувати джерело? Які є ще шляхи розв`язання питання в даний час?
14.07.2024 21:09 84

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 1 рік
62 відгука (58 +) (4 -)
Консультацій: 283
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до ст. 391 Цивільного Кодексу України, Власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпоряджання своїм майном.

Відповідно до ст. 151 Житлового Кодексу України,Громадяни, які мають у приватній власності жилий будинок (квартиру), зобов'язані забезпечувати його схоронність, провадити за свій рахунок поточний і капітальний ремонт, утримувати в порядку придомову територію.

Відповідно, вирішити Вашу проблему можна лише шляхом подання позову до суду з вимогою:

- Усунити наявні перешкоди у здійсненні Вами правом користуванням та розпоряджанням Вашим майном шляхом покладення обов'язку на власницю кімнати по здійсненню заходів щодо допуску дезінфектора її кімнати та відповідно оплати його роботи.

- Компенсувати наявну матеріальну та моральну шкоду.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram