Влк

Доброго вечора. Дякую за відповідь. Наразі діє термін МОБІЛІЗАЦії до 11.08.2024. Мій чоловік планує звернутися у тцксп с документами для отримання відстрочки , ближче до цієї дати…дані він оновив у ЦНАП. а якщо в цей період до моменту подачі доків , прийде повістка на влк , які наші дії? Її проходити треба ? Згідно постанови 560, на період прийняття рішення та якщо позитивне рішення - не треба проходити влк… дякую

28.07.2024 23:24 417

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 1 рік
61 відгук (58 +) (3 -)
Консультацій: 283
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! По-перше, Ввіповідно до Указу Президента України № 469 строк дії воєнного стану в Україні продовжується з 05:30 12.08.2024 строком на 90 діб, тобто до 09 листопада 2024 року.

Окрім цього, відповідно до п.  63 Постанови КМУ № 560 від 16.05.2024 р.,військовозобов’язані, які звернулися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки з заявою про надання відстрочки, до прийняття рішення відповідною комісією не направляються для проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби.

У разі ухвалення комісією рішення про відмову у наданні відстрочки військовозобов’язаний, який підлягає призову на військову службу під час мобілізації, направляється на медичний огляд для визначення придатності до військової служби.

Таким чином, Ваш чоловік не може бути направлений на ВЛК з моменту подання заяви про відстрочку і до моменту ухвалення рішення рішення про надання відстрочки/відмови у наданні відстрочки. Але якщо така заява військовозобов'язаним не подана, а прийшла повістка на ВЛК - то він маєте її проходити на загальних підставах.

Тому, чим раніше Ви подасте заяву на отримання відстрочки - тим менше потенційних складнощів отримаєте у процесі її отримання, якщо до того часу Вам вже прийде повістка на проходження ВЛК. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram