Уточнення консультації № 1611 від 24 червня 2019 р.

Прошу пробачення. Може я не зовсім точно виклала ситуацію - підприємство є Виконавцем Інвестиційної програми. Але йому надали функції Замовника. Підприємство проводить відбір виконавців з кап.ремонту, укладає договори, забезпечує технгаляд, авторський нагляд, здійснює моніторинг та контроль проведення робіт.

24.06.2019 15:11 1874

Консультація виконавця

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
У сервісі: 5 років
59 відгуків (59 +) (0 -)
Консультацій: 213
Топ 3 спеціалізації:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

   Ще раз доброго дня!


   Рахунок 15 призначений для накопичення інформації про ВЛАСНІ капітальні інвестиції підприємства, або пайової участі у будівництві об'єкту. Оскільки заздеглідь відомо, що завершені роботи збільшуватимуть балансову вартість НЕ ВАШИХ основних засобів, то для Вас, навіть якщо Ви є Замовником за договорами із підрядними організаціями, вартість таких робіт є витратами на виробництво, а тому їх облік ведеться на рахунку 23.


   Додаткова аргументація:


Клас 1. Необоротні активи


Рахунки цього класу призначені для узагальнення інформації про наявність і рух основних засобів, інших необоротних матеріальних активів, нематеріальних активів, довгострокових фінансових інвестицій, капітальних інвестицій, довгострокової дебіторської заборгованості та інших необоротних активів, а також зносу необоротних активів.


На рахунках цього класу з відповідним веденням аналітичного обліку узагальнюється інформація про наявність і рух необоротних активів, належних підприємству на праві власності, отриманих на праві господарського відання, на праві оперативного управління, отриманих у фінансовий лізинг, у довірче управління чи за договором оренди цілісного майнового комплексу. Господарські організації (крім державних (казенних) та комунальних підприємств) на окремих субрахунках третього порядку відповідних субрахунків із зазначенням належності до державної та/або комунальної власності відображають контрольовані ними (що перебувають у їх володінні та/або користуванні) необоротні активи, що є об'єктами права державної або комунальної власності, і які не увійшли до статутних капіталів господарських товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації).


Клас 2. Запаси


Рахунки цього класу призначені для узагальнення інформації про наявність і рух належних підприємству готової продукції, товарів, предметів праці, що призначені для обробки, переробки, використання у виробництві і для господарських потреб, а також засобів праці, які підприємство включає до складу малоцінних та швидкозношуваних предметів.



Якщо подобається, тисни кнопку