Уведомление о начале строительства

РЭС для подключения электроэнергии требует уведомление о начале строительства. В каком виде его надо предоставить (согласованное или сам факт его подачи). Ведь начинать строительство можно на следующий день после подачи уведомления, а для строительства нужен свет.???

13.03.2021 21:45 2039

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
739 відгуків (738 +) (1 -)
Консультацій: 1874
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий вечір. 


Ви подаєте або в паперовому вигляді або через портал Дія повідомлення про початок виконання будівельних робіт. Якщо все подано у відповідності до вимог законодавства, то Ваше повідомлення реєструється на протязі 5 днів. Перевірити реєстрацію можна в єдиному реєстрі документів, що дають право на виконання будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію.


В РЕС потрібно надати копію повідомлення про початок виконання будівельних робіт і докази реєстрації (номер в реєстрі). Сам факт подачі - для РЕС недостатньо. Вони хочуть переконатися, що повідомлення зареєстроване. Це означатиме, що у Вас всі документи в порядку- право власності на землю, погодження містобудівних вимог, наявний архітектор проекту і т.д.


Але, знаючи швидкість роботи РЕС, навряд чи Ви зможете швидко отримати дозвіл на підключення світла. Це може затягнутись на місяць.


Якщо подобається, тисни кнопку