Чи змінюється розмір податку від цільового призначення землі

Які податки буде сплачувати ТОВ  за земельну ділянку з цільовим призначенням(для будівництва та обслуговування будівель торгівлі). Та за ділянку з цільовим призначенням  (для обслуговування виробничих будівель).

02.09.2021 14:48 809

Консультація виконавця

Богдан Пересада
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
299 відгуків (298 +) (1 -)
Консультацій: 994
Топ 3 спеціалізації:
  • Військове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Доброго дня.

Відповідно до Податкового кодексу України платниками земельного податку є землекористувачі, власники земельних ділянок та власники земельних часток (паїв).

Якщо нормативно грошову оцінку земельних ділянок проведено (незалежно від місцезнаходження), то ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється у розмірі не більше 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки, для земель загального користування - не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь - не менше 0,3 відсотка та не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки, а для лісових земель - не більше 0,1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.

 Ставка податку встановлюється у розмірі не більше 12 відсотків від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання (крім державної та комунальної форми власності).

Якщо ж нормативно грошову оцінку не проведено, то ставка податку за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів або в межах населених пунктів, встановлюється у розмірі не більше 5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області, а для сільськогосподарських угідь - не менше 0,3 відсотка та не більше 5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області, а для лісових земель - не більше 0,1 відсотка від нормативної грошової оцінки площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області.

Однак, конкретні ставки по сплаті земельного податку встановлюються органами місцевого самоврядування так само як і пільги щодо земельного податку, що сплачується на відповідній території.

Відповідно вам потрібно ознайомитись із рішенням відповідного огану місцевого самоврядування щодо ставок сплати земельного податку.

Якщо подобається, тисни кнопку