Медосмотры водителей и НДС

Облагаются ли медосмотры водителей НДС?

26.02.2018 13:23 1970

Консультація виконавця

B2B Consult
Експерт
У сервісі: 6 років
0 відгуків (0 +) (0 -)
Консультацій: 511

АКТУАЛЬНО НА 22.05.2015 


Согласно п.197.1.5 НКУ от НДС освобождены услуги по охране здоровья учреждениями, которые имеют лицензию на поставку таких услуг.


Медосмотры также относятся к услугам по охране здоровья и соответственно не облагаются НДС. Но есть следующие исключения в части медосмотров, которые должны облагаться НДС (исключения приведены в этом же пункте):


«в) проведення профілактичних медичних оглядів із підготовкою висновку про стан здоров'я на прохання громадян;


з) проведення медичного огляду осіб для видачі:


дозволу на право отримання та носіння зброї громадянам, крім військовослужбовців і посадових осіб, носіння зброї якими передбачено законодавством;


відповідних документів на виїзд громадян за кордон за викликом родичів, що проживають у зарубіжних країнах, оздоровлення в зарубіжних лікувальних або санаторних закладах за власним бажанням, а також у службові відрядження (крім державних службовців, робота яких пов'язана з такими виїздами і які мають відповідні медичні документи);


посвідчення водія транспортного засобу;»


 


Как видим, медосмотры водителей облагаются НДС в одном случае – при получении свидетельства водителя. Другие проводимые медосмотры водителей, носящие обязательный характер, не облагаются НДС.

Якщо подобається, тисни кнопку