Викуп авто з арешту

Вітаю, хочу викупити авто з арешту на setam.net.ua , по завершенню ауціону отримую автомобіль без техпаспорту, але на українських номерах., яка подальша процедура переоформлення на себе??

20.12.2023 10:52 233

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 9 місяців
41 відгук (39 +) (2 -)
Консультацій: 186
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до п. 9 розділу 10 Порядку реалізації арештованого майна (Наказ МЮУ № 2831/5 від 29.09.2016 р.), У разі придбання рухомого майна акт про проведений електронний аукціон є підставою для отримання майна у зберігача. Зазначений акт підтверджує виникнення права власності у особи, що придбала рухоме майно.

Так як автомобіль на українських номерах, проведення експертного дослідження для встановлення відповідності такого транспортного засобу не потрібно.  Таким чином, а
акт про проведений електронний аукціон є достатньою підставою для реєстрацію транспортного засобу у відповідному сервісному центрі МВС. Той факт, що в Вас на руках нема техпаспорту попереднього власника, не буде підставою для відмови у реєстрації транспортного засобу на Вас.

Також попередньо рекомендую перевірити, чи зняв державний виконавець відповідні обтяження з транспортного засобу. Це можна зробити за відповідним номером виконавчого провадження, по якому відбувається аукціон або безпосередньо звернувшись до державного виконавця.

Якщо подобається, тисни кнопку