Грошове забезпечення під час лікування

Чоловік проходить реабілітацію після видаленню гриж в хребті вдома. Заробітня плата прийшла 21 тис. ставка,підкажіть будь ласка чи є ще якісь додаткові виплати військовим,бо лікування не з дешевого задоволення. Він проходить службу на ,,0,, але не бойовому. Тобто 30 тис. вже перестали з першого дня лікування виплачувати

25.12.2023 10:46 226

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 9 місяців
41 відгук (39 +) (2 -)
Консультацій: 185
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до Постанови КМУ від 28 лютого 2022 р. № 168 "Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану", виплата надбавки у 30 000 грн здійснюється щодо військовослужбовців які беруть безпосередню участь у бойових діях або здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, перебуваючи безпосередньо в районах їх здійснення, на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України, на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агресора, у період здійснення зазначених заходів (у тому числі військовослужбовцям строкової служби) та виконують бойові (спеціальні) завдання.

У Вас лікування, яке не пов'язано з пораненням, контузією чи каліцтвом, а отже нема підстав для виплати додаткової винагороди за час перебування в госпіталі. На жаль, тут додаткові виплати не передбачені. При цьому, ви маєте повне право вимагати безоплатного лікування військовослужбовця.

Якщо подобається, тисни кнопку