Скількі часу дійчний висновок ВЛК про непридатність до військовоі служби з зняттям з військового обліку без переогляду через 6-12 місяців.

Згідно наказу МОУ № 402 постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період оформлюється довідкою ВЛК (додаток 4 до цього Положення) у двох примірниках, яка дійсна протягом одного року з дня медичного огляду.
Я звільнений з військовоІ служби з зняттям з військового обліку, штатна Центральна Військово Лікарська Коміся ( м. Киів Головний Військово Клінічний Госпіталь ) згідно ст.38а (яка не підпадає під наказ МОУ №490). Звільнений наказом командира військової частини під час проходження військової служби (а не згідно постанови ВЛК районних, міських ТЦК та СП).
Я не являюся військово забов язаним , чи маю я проходити ВЛК кожен рік ?

19.03.2024 11:19 334

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 9 місяців
40 відгуків (38 +) (2 -)
Консультацій: 179
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Відповідно до ч. 9 ст. 1 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу", військовозобов'язані - особи, які перебувають у запасі для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань на особливий період, а також для виконання робіт із забезпечення оборони держави;

Відповідно до ч. 6 ст. 37 ЗУ "Про військовий обовязок та військову службу", виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які:визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку;

Відповідно до ч. 1 ст. 26 вищезазначеного Закону, . Звільнення військовослужбовців з військової служби здійснюється:
у відставку, якщо військовослужбовці досягли граничного віку перебування в запасі або визнані військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров’я до військової служби з виключенням з військового обліку.

Відповідно до ч.1 ст. 32 вищезазначеного Закону, Військовозобов'язані, які досягли граничного віку перебування в запасі, а також визнані військово-лікарськими комісіями непридатними для військової служби у воєнний час, виключаються з військового обліку і переводяться у відставку.

Відповідно, Ви не знаходитесь у запасі ЗСУ і не є військовозобовязаною особою. Таким чином, вказаний висновок ВЛК діє щодо Вас фактично пожиттєво. Таким чином, необхідність проходити ВЛК кожен рік відсутня. 

Якщо подобається, тисни кнопку