Скількі часу дійчний висновок ВЛК про непридатність до військовоі служби з зняттям з військового обліку без переогляду через 6-12 місяців.

Згідно наказу МОУ № 402 постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов’язаного до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період оформлюється довідкою ВЛК (додаток 4 до цього Положення) у двох примірниках, яка дійсна протягом одного року з дня медичного огляду.
Я звільнений з військовоІ служби з зняттям з військового обліку, штатна Центральна Військово Лікарська Коміся ( м. Киів Головний Військово Клінічний Госпіталь ) згідно ст.38а (яка не підпадає під наказ МОУ №490). Звільнений наказом командира військової частини під час проходження військової служби (а не згідно постанови ВЛК районних, міських ТЦК та СП).
Я не являюся військово забов язаним , чи маю я проходити ВЛК кожен рік ?

19.03.2024 11:19 258

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 8 місяців
39 відгуків (37 +) (2 -)
Консультацій: 172
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Відповідно до ч. 9 ст. 1 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу", військовозобов'язані - особи, які перебувають у запасі для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань на особливий період, а також для виконання робіт із забезпечення оборони держави;

Відповідно до ч. 6 ст. 37 ЗУ "Про військовий обовязок та військову службу", виключенню з військового обліку у відповідних районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військовозобов’язаних та резервістів Служби безпеки України - у Центральному управлінні або регіональних органах Служби безпеки України, військовозобов’язаних та резервістів Служби зовнішньої розвідки України - у відповідному підрозділі Служби зовнішньої розвідки України) підлягають громадяни України, які:визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку;

Відповідно до ч. 1 ст. 26 вищезазначеного Закону, . Звільнення військовослужбовців з військової служби здійснюється:
у відставку, якщо військовослужбовці досягли граничного віку перебування в запасі або визнані військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров’я до військової служби з виключенням з військового обліку.

Відповідно до ч.1 ст. 32 вищезазначеного Закону, Військовозобов'язані, які досягли граничного віку перебування в запасі, а також визнані військово-лікарськими комісіями непридатними для військової служби у воєнний час, виключаються з військового обліку і переводяться у відставку.

Відповідно, Ви не знаходитесь у запасі ЗСУ і не є військовозобовязаною особою. Таким чином, вказаний висновок ВЛК діє щодо Вас фактично пожиттєво. Таким чином, необхідність проходити ВЛК кожен рік відсутня. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram