Відстрочка від мобілізації,вступ до ЗВО

Вітаю! Закінчив навчання у професійному училищі, зараз хочу вступати в коледж,але за іншим фахом. Чи в такому випадку є можливість отримати відстрочку від мобілізації?
12.07.2024 11:51 168

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
115 відгуків (115 +) (0 -)
Консультацій: 291
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Пункт 1 частини 3 статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілзацію" передбачає наступне: призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній частиною другою статті 10 Закону України "Про освіту", а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури. Тобто єдина умова яка міститься  в цій нормі це дотримання послідовності рівнів отримання освіти. Спеціальність при цьому не має значення. Не містить додаткових вимого з цього приводу й Постанова КМУ № 560.

Коледж – це освітній заклад другого рівня акредитації або структурний підрозділ інституту або університету, в якому можна отримати ступінь молодшого спеціаліста. Професійно-технічне училище надає перший-третій рівень професійної освіти, що є нижчим за молодшого спеціаліста. Отже послідовінсть дотримується і право на відстрочку Ви буде мати.

Але майте на увазі, що після закінчення ПТУ та до моменту зарахування на навчання до коледжу і отримання довідки з ЄДЕБО права на відстрочку Ви не матимете.

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном +38-050-301-67-55 (будь-який месенджер).

Сподіваюсь інормація буде для Вас корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку