Раздел имущества при разводе

Подготовка, оформление и подача позыва в суд на раздел имущества.

06.05.2020 22:11 1117

Консультація виконавця

Микола Лях
Юрист
У сервісі: 5 років
125 відгуків (122 +) (3 -)
Консультацій: 287

Добрый день!


   Уважаемый заказчик, прежде чем готовить исковое заявление на раздел имущества, необходимо подготовить предложения второй стороне о досудебном урегулировании. При разделе имущества в досудебном порядке, обычно заключается договор о разделе, нотариально заверенный. Учитывая, что Ваш гражданский муж не хочет разговаривать, и не принимает понятия общей совместной собственности, а также используя материалы, которые Вы предоставили мне ранее електронной почтой, я подготовил письмо-предложение Вашему сожителю.


   Это письмо нужно вручить лично Вашему сожителю, а если не захочет брать, направить на юридический адрес фирмы сожителя заказным письмом с уведомлением о вручении. В течении месяца, если не будет ответа или ответ будет отрицательный тогда уже можно будет готовить исковое заявление и начинать судебные дела. Весьма возможно, что Вы заключите договор о разделе совместного имущества и вопрос будет закрыт без обращения в суд.     


    В пмсьме я привожу статьи Семейного кодекса Украины, где идет речь об общей совместно собственности супругов в браке, а также когда в браке не состоят, но проживают  "под одной крышей" и ведут общее хозяйство


    Некоторые данные я упустил, заполните сами. Прошу также самостоятельно скорректировать данные по имуществу.   


           


  Громадянину (ПІБ) ________________________________


  Громадянки  (ПІБ) ________________________________                            


    «___« травня 2020 року         м. _____________________________                              


                                                    ПРОПОЗИЦІЯ


 про досудовий розподіл майна, що належить нам на правах спільної сумісної власності  


        У відповідності до Сімейного кодексу України ст. ст. 63, 68, 69, 70, 74   


Стаття 63. Здійснення подружжям права спільної сумісної власності



  1. Дружина та чоловік мають рівні права на володіння, користування і розпоряджання майном, що належить їм на праві спільної сумісної власності, якщо інше не встановлено домовленістю між ними.


Стаття 68. Здійснення права спільної сумісної власності після розірвання шлюбу



  1. Розірвання шлюбу не припиняє права спільної сумісної власності на майно, набуте за час шлюбу.

  2. Розпоряджання майном, що є об'єктом права спільної сумісної власності, після розірвання шлюбу здійснюється співвласниками виключно за взаємною згодою, відповідно до Цивільного кодексу України.


Стаття 69. Право подружжя на поділ майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя



  1. Дружина і чоловік мають право на поділ майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності, незалежно від розірвання шлюбу.

  2. Дружина і чоловік мають право розділити майно за взаємною згодою.


Договір про поділ житлового будинку, квартири, іншого нерухомого майна, а також про виділ нерухомого майна дружині, чоловікові зі складу усього майна подружжя має бути нотаріально посвідчений.


Стаття 70. Розмір часток майна дружини та чоловіка при поділі майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя



  1. У разі поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором.


Стаття 74. Право на майно жінки та чоловіка, які проживають однією сім'єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі



  1. Якщо жінка та чоловік проживають однією сім'єю, але не перебувають у шлюбі між собою або в будь-якому іншому шлюбі, майно, набуте ними за час спільного проживання, належить їм на праві спільної сумісної власності, якщо інше не встановлено письмовим договором між ними.


                                                                                                                        


                                                    ПРОПОЗИЦІЯ


 про досудовий розподіл майна, що належить нам на правах спільної сумісної власності  


                                      У досудовому порядку, пропоную:    


    Укласти між нами письмовий та нотаріально завірений договір про розподіл належного нам на праві спільної сумісної власності майна у рівних частинах, а саме:



  1. Будинок – розділити лише прибудову, тобто поліпшення, які ми робили разом. 50 % на 50 %, а саму будівлю, основну частину залишити за мною.


    2  Будинок, який зводиться у теперішній час, оцінити незалежним експертом, і суму поділити порівну. При твоєму бажанні, свою долю можу продати тобі за вигідною для тебе ціною.


    3. Будинок, що проданий раніше – суму, за якою проданий будинок, я можу зарахувати як твій внесок за твою частину поліпшень та прибудову по п. 1


    4.  Наші бізнеси, а саме,  кузню з кафе та перукарню, оцінити незалежним експертом та розділити суму їх вартості порівну, при можливості компенсувати за договором у наших розрахунках.


    5. Оцінити експертом вартість нашого рухомого майна, включаючи авто «Ягуар», розділити згідно законодавства України.


    6. Дачу із земельною ділянкою можу залишити тобі у рахунок твого внеску за прибудову до мого будинку (п.1.)


    7. Всі прикраси, що я придбавала самостійно, а також подаровані тобою, залишаю собі, як компенсація за роки, які я присвятила тобі та дітям.


    8. Рахунки твої і мої у банках, пропоную визначити їх загальну вартість, а потім розділити порівну.


 Можеш надати свою пропозицію, яку я розгляну у найближчий час, до оформлення договору про розподіл. Бажано провести розподіл, не звертаючись до судових органів, тому як судові витрати, значні у цьому випадку, буду просити суд покласти всі на тебе.


                


                  Дата                                                    Підпис

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Александр
    Александр
    3 роки
    Консультацiя № 10141
    Раздел имущества при разводе

    Рассматриваемый мой вопрос, был взят в работу в тот же день. Понравилась конкретика и четкость в работе, профессионализм. Моя проблема был решена в сжатые сроки, со всеми разъяснениями и согласно законов Украины. Спасибо за помощь и качественную консультацию!

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram