Пільги військовослужбовця у відставці на жилу площу

Полковник у відставці має право на додаткові 10 м жилої площі, чи має значення те, що при звільненні він був підполковником, але на час надходження пропозиції щодо отримання компенсації за належне житлове приміщення він є полковником!!! 

24.06.2020 23:28 1840

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
245 відгуків (244 +) (1 -)
Консультацій: 789
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Стосовно вашого питання повідомляємо наступне.

Згідно з абз. 2 п. 1.4 Інструкції про організацію забезпечення і надання військовослужбовцям Збройних Сил України та членам їх сімей житлових приміщень, затвердженої наказом Міністра оборони України від 06.10.2006 N 577, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.10.2006 N 1171/13045 військовослужбовці, що перебували на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, до 1 січня 2005 року (набрання чинності Законом України від 24.06.2004 N 1865-IV "Про внесення змін до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей"), забезпечуються житловими приміщеннями для постійного проживання відповідно до раніше встановленого законодавством порядку.

Порядок і умови надання додаткової жилої площі та перелік категорій громадян, які мають право на її одержання, регулюється  «Положенням про пільги військовослужбовців, військовозобов`язаних, осіб, звільнених з військової служби у відставку, та їх сімей», затвердженого постановою Ради Міністрів СРСР від 17.02.1981 р. № 193 та яке є чинним на території України. Згідно п. 27 Положення особи офіцерського складу у званні полковника та вище, які перебувають на дійсній військовій службі або звільнені у запас або відставку, мають право на додаткову жилу площу.

Таким чином, військовослужбовець перебував на обліку у званні підполковника. Коли у військовослужбовця було отримано нове, вище звання, потрібно було про цей факт повідомляти житлову комісію, для того щоб цей факт було внесено до особової справи та особа перебувала на обліку як полковник. 

Остаточне рішення щодо визначення права на норму житлової площі (з урахуванням чи без урахування додаткової площі) приймає житлова комісія, відповідно до якого визначається грошова компенсація. Рішення комісії, у разі незгоди з ним, може бути оскаржене у встановленому законодавством порядку. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram