Зменшенння від"ємого знаяення ПДВ по декларації за результатами перевірки

За результатами перевірки ДПС донараховано податкові зобов’язання на умовний продаж. По податковим декларація постійно від’ємні значення та заявляється бюджетне відшкодування. Виписані два податкові повідомлення-рішення: одне за формою "В4", друге за формою "ПН".

Чи потрібно зараз реєструвати на такий умовний продаж податкові накладні (щоб знявся реєстраційний ліміт)? Чи суму податкового повідомлення-рішення В4 проводити через рядок 16.3 податкової декларації: зменшення від’ємного значення за результатами перевірки контролюючого органу?!

14.09.2020 15:16 1774

Консультація виконавця

7 відгуків (7 +) (0 -)
Консультацій: 28
Топ 3 спеціалізації:
  • Аудиторські послуги
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право

Згідно ПОРЯДКУ надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків, затв. Наказом Міністерства фінансів України 28.12.2015 № 1204 податкове повідомлення-рішення за формою «В4» складається у разі зменшення від’ємного значення суми податку на додану вартість.


Згідно пп.5 п.4 розділу V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затв. Міністерства фінансів України від 28.01.2016 N 21: «у рядку 16.3 вказується сума збільшення/зменшення від'ємного значення за результатами перевірки контролюючого органу, що узгоджена протягом звітного (податкового) періоду… У разі заповнення рядків 16.2 та/або 16.3 обов'язковим є заповнення таблиці "Збільшено/зменшено залишок від'ємного значення за результатами перевірки контролюючого органу на підставі податкового повідомлення-рішення та/або уточнюючого розрахунку".


Таким чином, суму податкового повідомлення-рішення «В4»  треба проводити через рядок 16.3 податкової декларації за період, у якому це податкове повідомлення-рішення узгоджено.


 


Згідно вищенаведеного Порядку податкове повідомлення-рішення за формою «ПН» складається у разі у разі виявлення помилок при зазначенні обов’язкових реквізитів податкових накладних, передбачених пунктом 201.1 статті 201 Кодексу та/або необхідності складання та реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкової накладної/розрахунку коригування до неї у випадках, передбачених Кодексом. Відсутність реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкової накладної та/або розрахунку коригування до такої податкової накладної після спливу 10 календарних днів, наступних за днем отримання платником податку податкового повідомлення-рішення, - тягне за собою накладення на платника податку штрафу в розмірі 50 відсотків суми податкових зобов'язань з податку на додану вартість, зазначеної в такій податковій накладній та/або розрахунку коригування до податкової накладної або від суми податку на додану вартість, нарахованого за операцією з постачання товарів/послуг, якщо податкову накладну на таку операцію не складено. У разі реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкової накладної та/або розрахунку коригування до такої податкової накладної, зазначених в абзаці першому цього пункту, протягом 10 календарних днів, наступних за днем отримання платником податку податкового повідомлення-рішення, штрафні санкції, передбачені абзацом другим цього пункту та пунктом 120 1.1 цієї статті, не застосовуються.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram