Дтп с анализами.

Добрый день. Случилась сегодня такая ситуация : я попал в дтп, ударил в заднюю часть машину, оформили протокол, изьяли права (временные, которые на 2 года) до суда. Попросили проехать в наркодиспансер для сдачи анализов. Я сдал анализы,но недавно курил травку, насколько я понимаю после результатов анализов мне предьявят 130 статью и лишат прав. Не подскажете что мне лучше делать в этой ситуации?

30.09.2020 18:10 1925

Консультація виконавця

Наталия Лихунжан
Адвокат
У сервісі: 4 роки
36 відгуків (35 +) (1 -)
Консультацій: 143

Добрий день!


Ви праві, якщо тест покаже, що у Вашій крові є сліди наркотичних засобів, то стан  наркотичного сп’яніння прирівнюється до управління в стані алкогольного сп’яніння, що в свою чергу є адміністративним правопорушенням, відповідно до ст. 130 КУпАП.


Відповідно до статті 130 КУпАП управління автомобілем в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, як і відмова від проходження наркологічної експертизи згідно зі встановленим порядком, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 600 НМДГ з позбавленням права управління автомобілем строком на один рік.


Вживання водієм автомобіля після ДТП за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі, або після того, як автомобіль був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення медичного огляду з метою встановлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння – тягне накладення штрафу у розмірі 1200 НМДГ або адмінарешт на строк 15 діб, з позбавленням права на управління автомобілем на строк 3 (три) роки.


Нажаль, якщо експертиза покаже наявність наркотичних речовин, шансів виграти в суді мало, практика не на Вашій стороні.


В суді Ви можете подавати докази, які можуть спростувати чи підтвердити ті чи інші доводи поліції, можливе проведення незалежної експертизи, можливо Ваш адвокат знайде розбіжності в оформлені адміністративного протоколу.


Можливо експертиза не покаже наявність наркотиків, адже при одноразовому споживанні канабісу сліди в організмі залишаються   до тижня.


Якщо у Вас залишись питання, пишіть, спробую допомогти.


Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram