Питання на рахунок розписки

Вмене буде суд по причині дтп, мені потрібна розписка він потерпілого що він не має до мене ніяких притензій, він готовий усе написати, але на даний момент він виїхав в іншу країну, а розписка потрібна уже, як вчитинити в такому випадку? Чи підійде для судді фото розписки, або навіть роздруковане фото цієї розписки?
Так як часу на пересилку розписки через пошту немає

18.07.2022 22:27 981

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 242
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за аибір.

Якщо я вірно зрозумів  є кримінальне провадження, яке перебуває на стадії судового розгляду, в якому ви є підозрюваним,  а потерпілий знаходиться 9а межами країни.

Япщо це так, то є декілька варіантів. По перше, Ви повинні розуміти що судовий розгляд кримінального провадження дуже повільний процес і не треба нікуди поспішати. Суд поивнен надати час потерпілому щоб з'явитись в судове засідання, це щонайменьше декілька випликів. За цей час можна отримати з-за кордону письмову позицію потерпілого щодо кримінального провадження. При ц ому найпраще, щоб він хвернувся до консульського відділення та виклав все на нотаріальному бланку. Суд можна повідомити, що нпразі ви азгоджуєте ситуацію з потерпілим і зв'язку із знаходженням останнього за кордоном, Вам потрібен час. При цьому можна надати суду скрін паспорта потерпілого з відміткою про перетин ним державного пордону.

Є ще варвант участі потерпілого в судовому засіданні по відеоконференції за допомогою системи Easycon.Ви можете підготувати відповідне клопотання від імені потерпілого (його потрібно надати до суду за 7 днів до засідання), а потерпілий його роздрукує, підпише, відсканує та направить на офіційну електронну адресу, мбо підпише плептронним підписом, якщо має електронний цифровий підпис та сміє ним користуватись)) 

Взагалі з електронним цифросим підписом потерпілий може зареєструватись в системі Електронний суд та через нього подати заяву про відсутність претензій.

Варіантів декілька, головне аби потерпілий бажав з Вами співпрацювати. І пом'ятайте, що в кримінальному процесі непотрібго поспішати. Ніхто за одне засідання справу не вирішує.

Сподіваюсь моя відповідь була корисною. Якщо залишились питання, телеяонуйте +38-050-301-67-55 (будь-який мессенджер).

Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram