ФОП єдиний податок 3 група, кошти на власні потреби

Чи може ФОП 3-ї групи зняти гроші з підприємницького рахунку для власних потреб до сплати єдиного податку? Адже податок сплачується після закінчення поточного кварталу, а гроші потрібно вже.

Чи можна оплатити єдиний податок після надходження коштів на рахунок, а декларацію подати після закінчення кварталу?

15.11.2020 08:59 921

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1598
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. Звичайно може зняти кошти для власних потреб, але за умови відсутності заборгованості з податків та інших обов'язкових платежів.


17.01.2020 р. НБУ скасував норму щодо порядку використання поточних рахунків фізичних осіб — підприємців та фізичних осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, що містить постанова Правління НБУ від 27.12.19 р. № 162 (постанова Правління НБУ від 15.01.2020 р. № 7 «Про внесення зміни до Інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків — резидентів і нерезидентів»).


Тож вимога НБУ здійснювати за поточними рахунками ФОПів лише ті розрахунково-касові операції, що не пов’язані з власними потребами, та право перераховувати кошти на власний рахунок після сплати всіх податків і зборів уже на сьогодні не діє.


При цьому в призначенні платежу при знятті коштів або перерахунку на власний рахунок не ФОПа необхідно вказувати про відсутність заборгованості зі сплати податків. Поки строк оплати податку не настав згідно вимог ПКУ заборгованость зі сплати єдиного податку відсутня. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram