Правління будинку ОСББ обмежує права власника квартири

Багатоповерховий будинок з ОСББ. Я(власник квартири) через домофон впустив кур`єра, а консьерж його вигнав, аргументуючи тим, що голова ОСББ заборонив пускати доставщиків їжі. Розмова з головою ОСББ результатів не принесла, він сказав що так, було прийнято рішення на якомусь зборі правління, що доставщикам у під`їзд не можна. 

Питання, чи має право хтось мені, як власнику квартири, забороняти пускати до себе кого завгодно. Та якщо так, мали би мене про це попередити?

27.11.2020 20:12 2414

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
729 відгуків (728 +) (1 -)
Консультацій: 1851
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Перш за все, Ви маєте право ознайомитися з протоколом зборів ОСББ. Якщо дійсно відбулися збори, і на них було прийняте рішення про заборону впускати кур`єрів у під`їзд, і за це рішення проголосували власники квартир та нежитлових приміщень, площа яких разом перевищує 50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень будинку, тоді порушень немає.

Якщо ж Ви прочитаєте протокол загальних зборів, і не знайдете там інформації про заборону пускати в під`їзд, то наступного разу в такому випадку просто викликайте поліцію - бо Вас незаконно обмежують в правах.

Що стосується попередження - Вас повинні були письмово рекомендованим листом, або особисто під розписку, попередити про те, що не раніше ніж за 14 днів відбудуться загальні збори. І повідомити про порядок денний зборів. Якщо замість Вас розписався хтось інший з Вашої сім`ї, то це незаконно - тільки власник повинен особисто ставити підпис, що він ознайомлений з майбутніми зборами, і з порядком денним. В такому разі протокол загальних зборів можна буде скасувати через суд.

Але навіть якщо все відбулося у відповідності до вимог законодавства, ніхто не має права заборонити Вам приймати гостей у своїй квартирі. Тому, можливі два варіанти: 1) попереджаєте кур`єра, щоб він казав, начебто йде до Вас у гості; 2) зустрічаєте кур`єра біля під`їзду.

В разі виникнення додаткових питань, пишіть мені на пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram