Шантажують неіснуючим кредитом

Доброго вечора. Мене звати Уляна. У мене трапилася прикра ситуація. Мені терміново були потрібні гроші, я не мала куди звернутися і звернулася у sendmoney (знайшла на сайті Бесплатка). Вони прислали договір, хоча його я не підписувала, оформили кредит а гроші відправили на якийсь сайт RIA - money, з якого не виводяться гроші. Потім мені туди заблокували доступ і почали шантажувати продажем кредиту якого я не брала. І вже третій тиждень тягнуть у мене гроші нібито про закриття і що це вже остання проплата. Тільки у середу витягли у мене біля двох тисяч гривень, сказали, що це вже остання проплата. Гроші мали перерахувати ввечері. Грошей я не дочекалася. Сьогодні знову мені пише їхній менеджер, що кредит вони продали, але вона зараз спробує щось зробити. І я впевнена, що знову будуть вимагати грошей. Вони тільки пишуть, жодного контктного номера. Це їхні пошти: sendmoney@ukr.net, support@transfer-sendmoney.space. Гроші від мене виманюють через оякісь обмінні шахти. Як доказ у мене я вся переписка

02.01.2021 18:22 1309

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
245 відгуків (244 +) (1 -)
Консультацій: 789
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня!


Стосовно вошої ситуації повідомляємо наступне


По-перше, sendmoney - це не кредитна установа, це послуга платіжних переводів. Наприклад, у ПриватБанка є така послуга. https://sendmoney.privatbank.ua/ua/ - це офіційний, захищений сайт Привату. При візиті на такі сайті дивіться розширення. У справжніх - завжди https: //, усе інше - це шахрайство. Тобто це фішингові сайти, які найчастіше є фейковий клонами реальних фінансових ресурсів. Фішингові сайти пропонуються безкоштовні переклади без комісії, а люди ведуться на безкоштовність, тим самим потрапляючи на шахрайські сайти. У вашому випадку посилання  на сайт «sendmoney». Різниця в одній букві з сервісом ПриватБанку. Але багато клієнтів попадаються, а як наслідок -  підміна суми переказу, підміна карти одержувача.


RIA Money  (грошові перекази РІА, офіційний сайт https://www.riamoneytransfer.com) - це міжнародний сервіс грошових переказів. 


По-друге, - яким чином "оформили кредит"? Яку інформацію Ви надавали? Звісно ж ніякого оформлення не було, оскільки це одноособове шахрайство, так як гроші ніколи не поступають на ваш рахунок.  Тобто по суті Вам нічого не перераховували, та Ви нічого нікому не винні. 


Стосовно "витягли у мене біля двох тисяч гривень" - Ви напевно просто перерахували свої кошти на вказаний рахунок, вважаюче це поверненням коштів, яких Ви не отримували взагалі, оскільки це схема, описана више 


Важливий момент - яка установа вказана в договорі, який вам надавали? Можливо зазначена установа взагалі не існує скоріш за все. Це шахрайська схема.


Отже, якщо на вашу адресу, на ваші рахунки не надходила жодна сума від так званого "кредитора", то Вам не потрібно хвилюватися, повертати гроші та взагалі спілкуватися з ними.


Єдине, що можете їм відповісти - це те, що будете звертатися із заявою до поліції про вчинення з їхнього боку протиправних дій. 


Стосовно вимагання, погроз та шантажу Ви можете звернутися із заявою до поліції , кіберполіції та СБУ, оскільки вказані дії мають ознаки кримінального правопорушення. 


https://cyberpolice.gov.ua/ кіберполіція України


https://ssu.gov.ua/ - Служба безпеки України 



Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram