Не хватает лимита для регистрации налоговой накладной

Не успел зарегистрировать налоговую накладную на не плательщика НДС. Теперь в этом месяце не хватает лимита и я не могу зарегистрировать ее. Что делать?

12.03.2021 09:55 4269

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 3 роки
410 відгуків (408 +) (2 -)
Консультацій: 1573
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Виправити вказану ситуацію можливо декількома способами:

1. Можна нічого не робити далі працювати та знову зарахувати від’ємне значення ПДВ до складу податкового кредиту наступного звітного періоду. Так в наступних періодах відображати мінус, поки не перекриється позитивним значенням різниці між сумами податкового зобов’язання та податкового кредиту та рахунок діяльності в наступних періодах..

2. Як радаять самі податківці можна просто мінус не показувати у наступних звітних періодах та про нього забути (але такий варіант вигвдний лише податківцям і вам не підійде).

3. Для вирішення проблеми потрібно збільшити реєстраційний ліміт на дату подання декларації в межах суми для відшкодування, якої бракує. Враховуючи алгоритм розрахунку реєстраційного ліміту (п. 2001.3 Податкового кодексу України), зробити це можна за рахунок:

  • отриманих податкових накладних та розрахунків коригування, зареєстрованих у ЄРПН (тобто нові господарскі операції як в першому варіанті якшо перейшли в новий звітний період);
  • сплати ПДВ на митниці (у разі здійснення імпортних операцій);
  • поповнення ПДВ-рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ за рахунок власних коштів на суму якої не вистачає для покриття мінусу.

Частіше за все, коритуються першим варіанот якщо не має коштів на розрахунковому рахунку або коли не планується в найближчий час нові госпоперації з отриманням ПН або РК. Якщо є можливість використати 3 варіант то він найшвидший і цілком дієвий. 

Якщо залишились пиатння звертайтесь. 

З повагою адвокат Дайнеко Ігор 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram