Як виграти спір?

В даній статті висвітлені практичні поради, які сподіваюсь, допоможать Вам отримати бажаного результату у спірній ситуації.

01.04.2021 15:48 927

Консультація виконавця


  • Щоб дійти до поставленої цілі (в нашому випадку отримати бажаного результату у спірній ситуації), перш за все необхідно визначити куди необхідно йти (обрати вірну стратегію). Інколи особа з самого початку обирає невірну стратегію –  помститися, покарати іншу сторону, довести іншій стороні свої можливості та сили тощо. Однак така стратегія, як правило призводить до зайвих витрат, довгих спорів та до позитивного результату не призводить. Якщо Ви дійсно бажаєте досягти позитивного результату, наприклад поділити майно чи стягнути борг, у Вас повинна бути лише одна мета -  як можна швидше отримати майно/кошти .

  • Ведіть діалог з опонентом. Щоб зрозуміти, що хоче Ваш опонент, необхідно його вислухати.

  • Аналізуйте позицію, потреби, спосіб мислення опонента. Розуміючи, чому опонент веде себе саме таким чином, Вам буде легше знайти з ним спільну мову та відповідно домогтися позитивного до Вас результату.  

  • Пропозиція піти на компроміс, це прояв не слабкості, а сили. Інколи чую таку фразу «я не буду першим пропонувати компроміс, так я покажу свою слабкість». Пам’ятайте про п. 1 – Ваша мета як можна швидше отримати майно/кошти.

  • Йдіть на компроміс, шукаєте «точки дотику». Від багаторічних судових тяжб, як правило програють обидві сторони і на «виході» отримають не той результат, який бажали.


       Звісно, не всі спори можна вирішити компромісно, оскільки компроміс – це бажання обох сторін. Але, Ви не нічого не втратите, якщо спробуєте)   


        В даній статті проаналізовано основні аспекти даної теми. Звертаю Вашу увагу, що кожна ситуація є індивідуальною і відповідно вимагає індивідуального підходу і аналізу.


  З повагою,


Адвокат Акімов Валерій,


Тел. 097-59-03-625,


Ел. Почта: akimvaler27@gmail.com

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram