Консультація про розгляд судом справи про незаконне звільнення з роботи

 Отримала відзив на позовну заяву щодо мого незаконного звільнення. У цьому відзиві багато вказано такого, що викривлює ситуацію. Відповідач багато чого перекручує, звинувачує мене у зриві надання звітності у дні коли я хворіла. Додає до відзиву матеріали, які стосуються зовсім інших селищних рад. Ні в одній з них, ніде не фігурує моє прізвище. Прошу переглянути відзив з додатками, та порадити, що робити далі.  Якщо треба щось надати суду, прошу підготувати листа суду. Засідання суду повинно відбутись 15.04.2021 р.  Відзив нв позовну заяву надішлю Вам на електонну пошту.

10.04.2021 19:43 1707

Консультація виконавця

Микола Лях
Юрист
У сервісі: 5 років
125 відгуків (122 +) (3 -)
Консультацій: 287

З усього надісланого Вами, можна відзначити, що підготовка відзиву на Вашу позовну заяву Відповідачем не на вищому рівні. Немає основного у відзиві, заперечення, що Вас якось попереджали, та пропонували роботу у створеній ОТГ, або в комунальних підрозділах району, чи в інших установах, чи на підприємствах.  Ви добре зробили, що надали мені графік надання звітності у податкові та казначейські органи. Це виб’є у Відповідача козирі щодо зриву звітності з Вашої вини.

   У таких справах згідно Цивільного процесуального кодексу стаття 179 Позивач може надати відповідь на відзив.

Стаття 179. Відповідь на відзив

  1. У відповіді на відзив позивач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.
  2. Відповідь на відзив підписується позивачем або його представником.
  3. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п’ятою  статті 178 цього Кодексу.
  4. Відповідь на відзив подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання відповіді на відзив, який дозволить позивачу підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази, іншим учасникам справи - отримати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті, а відповідачу - надати учасникам справи заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті.

 

До речі Відповідач також може надати заперечення на відповідь. Як бачите писанини багато.   Спір може продовжуватись, доки точку у ньому не поставить суд, розглянувши справу та прийнявши Рішення.

Із врахуванням наданих Вами матеріалів відзиву на позов, я приготую Вам варіант відповіді на відзив, майже готовий і відправлю Вам також на електронну пошту, до кінця цього дня. Але я прошу, уважно переглянути його, виправити, де щось невірно відображено, і вперед до суду. Також прошу виділити (підкреслити, чи кольором) для суду у копії листа відповіді Первомайської міської ради пункти 9, 10, 15, 16, на які я посилаюсь у відповіді на відзив.  

Щодо порядку розгляду справи судом

    У відповідності до Ухвали суду, справа буде розглядатись  у судовому засіданні з повідомлення (викликом).  Тобто Ви повинні з’явитись до суду на 9:30 години 15 квітня 2021 року.

     Зазвичай суд спершу встановлює осіб, які беруть участь у справі, перевіряє їх повноваження (взяти з собою паспорт). Потім надається слово позивачу, де Ви можете, або своїми словами означити свою позицію, або прочитати позовну заяву. У своєму виступу у суді підкреслюйте, що звільнення за прогул, це розправа за Ваші дії, які Ви проводили у правовому полі, на законних підставах. 

      Потім надається слово Відповідачу або його уповноваженому представнику. Можуть заслухуватись і свідки.

      При зверненні судді до Вас треба вставати, до суду звертатись зі словами «Ваша честь».

      Суд може або винести рішення на першому засіданні, або перенести розгляд справи за різних причин. За клопотанням сторін, за своєю ініціативою.

     Передивіться статтю 279 Цивільного процесуального кодексу України, якою встановлюються особливості розгляду справ у порядку спрощеного позовного провадження.

 Стаття 279. Особливості розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження

  1. Розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.
  2. Розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.
  3. Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

  1. Перше судове засідання у справі проводиться не пізніше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі. За клопотанням сторони суд може відкласти розгляд справи з метою надання додаткового часу для подання відповіді на відзив та (або) заперечення, якщо вони не подані до першого судового засідання з поважних причин.
  2. Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.
  3. Суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов:

1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

  1. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п’яти днів з дня отримання відзиву.
  2. При розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заявах по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи - також заслуховує їх усні пояснення та показання свідків. Судові дебати не проводяться.

 

 На все добре, бажаю успіху.   З повагою Микола Лях.

 

 

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram