Якщо не має моливості повернути кредит, якщо погрожує колекторська компанія

Я стикнувся з такою проблемою: взяв кредит в "Манівео" в грудні 2020 року (6000 грн). Кожен місяць робив продовження терміну кредиту (з 02.2021 року) в сумі 1200-1600 грн. до травня 2021 року. 15.05.2021 року мав сплатити чергове продовження по кредиту, але через брак коштів на цей час я сплатив 19.05.2021 року суму по крудиту 6500 грн. (нагадую, що кредит я брав 6000грн. і ця сума в додатку "Манівео" дуже часто змінюється). Отєже, "Манівео" нарахували мені борг: 7 656,85грн. та чотири рази по 127,11 грн- це все за 19.05.2021 року. Хоча я сплатив зразуж після цього нарахування 6500 грн. (ці кошти, що вказано вище). І "Манівео" вимагали від мене оплатити їхніж нарахування за 19.05.2021 рік, а ті кошти, що я вніс вони приховали (ніби я нічого і не вносив). Я їм доказував що я зробив оплату і маю про це підтвердження (квитанції). Просив, щоб вони вирахували мені суму заборгованості включаючи ті уошти, що я вніс. "Манівео" відмовились і промовчали про мій внесок по кредиту. Передали мої дані (без моєї згоди-ст 32 Конституції України) колекторській компанії "Таліон плюс". Які в свою чергу нарахували мені більше 12 тисяч гривень. Та погрожують розправою в суді, 190-192 ст. ККУ, та конфіскацією майна моїх батьків. Хоча застави по кредиту не має, поручителів теж не має. Договір електронної форми в мене на руках із підтвержденням про надходження коштів по кредиту та квитанції по оплаті (6500 грн.).



ЩО МЕНІ РОБИТИ, ЯК ВЧИНИТИ??? В МЕНЕ БАТЬКИ СТАРІ І ЇМ ПОГРОЖУЮТЬ ПО ТЕЛЕФОНУ КОЛЕКТОРИ. ДОПОМОЖІТЬ, ПІДСКАЖІТЬ, ПОРАДЬТЕ.



ДЯКУЮ.

27.06.2021 07:07 3411

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
726 відгуків (725 +) (1 -)
Консультацій: 1846
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

1. Ви робили пролонгації кредиту. Це гроші на вітер. Вони не зараховуються в погашення тіла кредиту. Ви своїми руками продовжили дію договору, та ще й сплатили за це кошти.

2. Конституцію ніхто не порушував. Кредитор має право продати проблемний кредит по договору факторингу. Вас про це повинні були письмово повідомити. Неповідомлення являється порушенням, але це вже інша справа. 

3. Таліон буде ще деякий час дзвонити, а потім надішле гарантійний лист з пропозицією закрити кредит на пільгових умовах. Якщо погодитесь на умови, описані в гарантійному листі, то кредит буде закрито. Пропозиції бувають різними - буваж, що і за половину тіла вдається домовитись. 

4. Якщо не домовитесь, або пропозиція Таліона буде для Вас неприйнятною, тоді Таліон перепродасть кредит Онлайн Фінансу. Онлайн Фінанс зроблять виконавчий напис нотаріуса і передадуть приватному або лержавному виконавцю. Виконавець може заблокувати рахунки або знімати по 20% з кожної зарплати. В такому випадку Ви маєте право подати на них до суду позовну заяву про визнання виконавчого напису нотаріуса таким що не підлягає виконанню. Після того як рішення суду набере законної сили, закриється виконавче провадження у приватного виконавця, і Ви зможете фактично забути про цей кредит, бо ні Таліон, ні Онлайн Фінанс не подають до суду позов про стягнення заборгованості- у них для цього просто не вистачає документів. 

5. Телефонний терор від Таліона буде продовжуватися місяць - два. Розправа в суді, конфіскація майна, статті кримінального кодексу України- це психологічний тиск на Вас. Не вірте. Блокуйте незнайомі номери.

6. Якщо зроблять напис нотаріуса, звернетесь до мене, допоможу вирішити проблему.

Мої контакти ddmitr@ukr.net тел. 050-545-90-70

З повагою, Дмитро Дончак. 

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Дякую Дмитро Дончак. Ви мене розрадили. Ато я вже не знав, що робити через ті погрози і тому подібне. Та і стільки грошей викинув просто на вітер на пролонгацію і щей перерахував гроші за кредит (більше від суми кредиту), а погрози і вимагання продовжуються. Так багато розвелось контор, які обдурюють і розводять людей. І люди, не звернувшись до таких, як Ви Дмитро, ведуться на це все. Дякую за консультацію. Ви мене заспокоїли і розрадили. Якщо..., я ще буду звертатись до Вас. Рекомендую всім, кого от так одурюють, звертатись за допомогою.

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram