Як в'їхати росіянину 86р.н до України

Я українка, мені майже 30 років, працюю в сфері в ІТ. Зустрічаюся з хлопцем, він громадянин Російської Федерації. Народився в Дагестані, але з 10 років проживав в Ноябрську, відповідно зареєстраваний в тому ж місті. Я б хотіла, щоб він приїхав до України, але так як він 86 року народження, його можуть не пропустити. Що необхідно зробити, щоб він точно в`їхав в Україну? Розглядаємо варіант, що летітиме з Туреччини, так як зараз працює там в туристичній компанії. 

14.09.2021 13:05 867

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
725 відгуків (724 +) (1 -)
Консультацій: 1844
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день. 

Для жителів росії при в'їзді до України діють такі вимоги: 

1. Наявність біометричного паспорту;

2. Попередня реєстрація - заповнення електронної анкети на сайті МЗС. Там зазначається ПІБ, дата народження, професія, місце роботи, мета поїздки, місце майбутнього перебування в Україні, перелік населених пунктів, що будуть відвідані. Анкета заповнюється за місяць до поїздки.

3. Гарантія виїзду з України (квиток у зворотному напрямку).

4. Нотаріальне запрошення (гарантійний лист). Складається Вами у нотаріуса. Зазначаються його паспортні дані, мета відвідування України, відомості про Вас, а також фінансові зобов'язання з вашої сторони.

Це щодо загальних правил. Окрім цього, діють обмеження в зв'язку з коронавірусом. З 02.07.2021 змінилися правила в'їзду для країн, де поширюється дельта-штам вірусу. Стосується осіб, які прибули з Індії, Британії, Португалії і росії, або якщо особа за останні 14 днів перебувала в цих країнах не менше 7 днів. Тому дійсно, йому буде легше в'їхати з Туреччини.

Правила в'їзду:

1. Негативний результат експрес-тесту, який робиться у пунктах пропуску на кордоні. Або наявність документів, що підтверджують проведення повного курму вакцинації тими вакцинами, які включені в перелік ВООЗ. Російський "спутнік" не входить в цей перелік.

2. Наявність страховки, яка покриває витрати на лікування. Страховка повинна бути видана компанією, що зареєстрована в Україні, або іноземна з представництвом в Україні. 

3. Встановлення на телефоні та активація мобільного додатку "Вдома".

Також нагадую, що якщо ваш знайомий відвідував Крим в неустановлених пунктах кордону, то йому автоматично буде відмовлено у в'їзді до України. 

Якщо ж Ви разом з ним виконаєте всі вищевказані умови, то жодних перешкод у відвідуванні нашої країни не буде.

Нехай щастить!

В разі якщо щось незрозуміло- пишіть на пошту ddmitr@ukr.net .

З повагою, Дмитро Дончак. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram