Допомога у роз'ясненні варіантів легальних документів для виїзду до Німеччини

Доброго дня. Підкажіть будь ласка, ми зараз працюємо в Польщі, наш роботодавець повинен нам зробити документи для оформлення трудової візи до Німеччини на один рік. Ви можете будь ласка подивитися данний перелік документів та відповісти, чи дійсно цей перелік дає нам змогу поїхати працювати в Німеччині . Документи які будуть-

Мельдунек (прописка)

Песель (налоговый номер)

EKUZ (мед. страховка)

CFR-1 - (сертификат о налоговой резиденции)

Регистрация в ZOLL

+ Приглашение от работодателя в Германии.

Також ще одне питання, нам пропонують інші варіанти для роботи в Німеччині , але на менший період :

1. Маємо змогу поїхати до Німеччини через агенцію в Польщі , яка нам зробить листи відрядження А1 до Німеччини на 3 місяці , які можно буду подовжити по їх закінченню ще додатково на три місяці вже на місці роботи .

2. Є змога зробити візу вандер єльст та також поїхати на 3-6 місяців .

Наскільки законно на данний час перебувати у Німеччині за таких умов ? Та наскільки законо подовжувати термін данних документів вже на місці ?

17.11.2021 00:34 1017

Консультація виконавця

Доброго дня. За результатами розгляду та опрацювання Ваших питань повідомляю наступне.

Орієнтовний перелік документів, які будуть Вам необхідні для оформлення робочої візи терміном до 1 року з метою працевлаштування в Німеччині, виглядає наступним чином:

  • Закордонний паспорт з мінімум 2 порожніми сторінками, виданий протягом останніх 10 років і термін дії якого перевищує передбачуваний період перебування в Німеччині на 3 місяці і більше (плюс дві ксерокопії сторінок з даними);
  • Внутрішній паспорт (плюс дві ксерокопії сторінок з даними та дві ксерокопії сторінок про реєстрацію постійного місця проживання);
  • Три якісні кольорові фотографії встановленого зразка. Фото повинні відповідати стандартам якості – контрастність, чіткість і розмір. Обличчя має займати від 70% до 80% площі світлини;
  • Два заповнених бланки заяви на видачу візи;
  • Два підписаних роз᾿яснення, що підтверджують ознайомлення з правовими наслідками у разі подання неправдивих відомостей відповідно до параграфів 53 та 54 Закону про перебування в Федеративній Республіці Німеччина;
  • Офіційне запрошення від роботодавця у Німеччині;
  • Копії дипломів (сертифікатів), що підтверджують кваліфікацію;
  • Довідка про відсутність судимості;
  • Медичне страхування;
  • Підтвердження володіння німецькою мовою на належному рівні;
  • Квитанція про оплату візового збору. 

Це лише загальний та орієнтовний пакет документів для оформлення німецької робочої візи, оскільки вимоги до переліку документів можуть відрізнятися в залежності від сфери трудової діяльності (вимоги рівня володіння німецькою мовою та вимоги до диплома про освіту).

Важливо врахувати, що оформлення німецької робочої візи займе у Вас більше часу та може вдатися надскладним процесом. Тому розглянемо альтернативні варіанти виїзду до Німеччини на умовах легального працевлаштування та перебування, які були Вам запропоновані роботодавцем Польщі. Загалом, послідовність кроків для легального працевлаштування в Німеччині через польську візу шляхом отримання відрядного листа А1 виглядає так:

  1. Працевлаштування в польській компанії, що має філію в Німеччині або договір з німецькою фірмою про надання послуг (або, як варіант, реєстрація своєї компанії і укладення договору з німцями).
  2. Отримання робочої / воєводської візи або Карти Побиту в Польщі.
  3. Оформлення роботодавцем Польщі відрядження до Німеччини.
  4. Реєстрація працівника в німецькому посольстві – отримання Van der Elst Visa.
  5. Робота в Німеччині.

Термін такої роботи дійсно обмежений законодавством і становить лише 3 місяці на півріччя. Однак у власників Воєводської візи є можливість збільшити перебування в Німеччині вдвічі. Для цього працівник повинен покинути Німеччину не пізніше ніж через три місяці від початку робіт, отримати у польського роботодавця нові документи про відрядження, нову візу Ван Дер Елста і повернутися до Німеччини для продовження робіт.

Також Закон говорить, що для відрядження від польської фірми в Німеччину працівник повинен відпрацювати на підприємстві мінімум рік. Але поряд з тим, на практиці є випадки, що дані терміни ніхто не перевіряє і можна їхати вже через місяць.

Отже, зазначений Вами перелік документів більше схожий на оформлення та отримання відрядного листа А1 через польську фірму для подальшого працевлаштування у Німеччині, аніж на оформлення робочої німецької візи строком на 1 рік. Крім того, продовжувати термін даних документів без виїзду, у Німеччині, на жаль, Ви не зможете.

 

Сподіваюсь надана консультація Вам допоможе та буде корисною.

В разі виникнення у Вас додаткових питань, звертайтесь на ел. адресу: naseko529@gmail.com. Додаткова консультація надається БЕЗКОШТОВНО.

Будьте здорові!

Хай щастить!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram