Чек РРО - обов'язкові реквізити

Є касовий апарат ФОП 3 група ЄП продає квартири. В день пробиває від фізичних осіб по 50т але в чеку написано просто за квартиру, тобто не вказано від кого і за яку квартиру чи є це помилкою?

24.12.2021 15:47 1202

Консультація виконавця

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
У сервісі: 5 років
59 відгуків (59 +) (0 -)
Консультацій: 209
Топ 3 спеціалізації:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

Так, це не зовсім відповідає вимогам Положення про форму та зміст розрахункових документів: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0220-16 у пункті 2 якого встановлено, що назва товару (послуги) - слово, поєднання слів або слова та цифрового коду, які відображають споживчі ознаки товару (послуги) та однозначно ідентифікують товар чи послугу в документообігу СГ. Тобто, для того, аби повністю виконати вимоги Положення, Вам бажано розробити можливість відображення у чеку якогось параметру для ідентифікації: наприклад, або скорочену адресу (назву об`єкта), або номер договору, або площу, або їх комбінацію. Вимог же щодо ідентифікації покупця законодавство про РРО не містить.

Щодо відповідальності, то серед прямих санкцій, передбачених статтею 17 ЗУ Про РРО: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/265/95-%D0%B2%D1%80/conv#n182 зараз санкції за неможливість ідентифікувати товар/послугу з інформації, наведеної в чеку, нема, але ж така можливість (ідентифікації) потрібна не тільки покупцеві, а й продавцеві на випадок суперечок, які можуть виникнути в майбутньому між сторонами. Ідеальним бачу варіант, коли є договір і під нього - набір чеків на повну суму договору, з яких однозначно можна ідентифікувати, що сплачено саме за об`єкт, вказаний у цьому договорі.

Якщо маєте додаткові запитання, звертайтесь 0674804561 Вайбер/Телеграм, audit.niko@gmail.com

З повагою, аудитор Бутник Ігор.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram