робочий час

В університеті працюю сторожем.Виникають понаднормові часи.Звернувся до керівництва про оплату понаднормових.Надали негативну відповідь.Зразу,зникли журнали на посту,де реєструються виходи на роботу та передача змін чергування.Вони були замінені на нові.Табелі використання робочого часу теж можуть бути перероблені.У робітників немає доступу до табелів використання робочого часу які керівництво служби охорони кожного місяця надає в бухгалтерію.Маю на руках розрахункові листи,в яких вказано також і робочий час .Ці дані бухгалтерія автоматично вносить в особисті розрахункові листи,які я отримую в єлектронному вигляді. Звернувся до держпраці,там взагалі вважають що методичні рекомендації щодо розрахунку робочого часу не є нормою закону і посилатись на них неможливо і розрахункові листи не можуть бути доказом.Куди треба терміново звернутись,щоб не надати можливості підробити або знищити всі докази.До поліції??? В Держпраці??? В суд,але з чим?Чи поліція може терміново вилучити всі ці документи для перевірки .Бо пройде час і там буде "повний порядок"

04.02.2022 11:16 1152

Консультація виконавця

Богдан Пересада
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
298 відгуків (297 +) (1 -)
Консультацій: 992
Топ 3 спеціалізації:
  • Військове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Доброго дня!

 

Якщо Ви вважаєте, що певні документи можуть бути змінені або знищенні, що унеможливить у майбутньому їх використання, Ви, на мою думку, можете зробити наступне.

  1. Укласти з адвокатом договір про надання правової допомоги та узгодити із ним направлення адвокатського запиту з метою отримання належним чином засвідчених копій документів.
  2. Звернутись до поліції із заявою про вчинення злочину щодо фальсифікації та знищення документів, якщо Ви вважаєте, що такі дії здійснюються, та у цій же заяві попросити поліцію вилучити оригінали документів для унеможливлення їхнього знищення чи зміни.

Слідчі поліції відповідно до Кримінального процесуального кодексу України мають повноваження щодо витребування копій документів та/або вилучення оригіналів відповідно до встановлених процедур.

  1. Повторно звернутись до Держпраці та попросити їх ініціювати проведення перевірки дотримання трудового законодавства вашим роботодавцем, у цьому ж зверненні попросити їх запросити копії документів.
  2. Звернутись до суду із позовом щодо стягнення не виплачених Вам «понаднормових» одночасно подавши клопотання про витребування доказів або заяву про забезпечення доказів у якій попросити суд витребувати копії відповідних доказів.
  3. Самостійно звернутись до роботодавця із листом щодо надання Вам належним чином засвідчених копій відповідних документів.

 

За наявності додаткових питань чи уточнень звертайтесь.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram