Реєстрація права власності на земельну ділянку

Наступне питання - визнано право власності на земельну ділянку (пай) по рішенні суду, яке вступило в силу. Земельна ділянка не була сформована в натурі, тому я замовив та виготовив технічну документацію із землеустрою, та витяг із ДЗК. Данна документація затверджена на сесії місцевої ради, та рішенням сесії передана мені у приватну власність. Суд та передача у власність датуються довоєнним часом. Тобто є всі документи для реєстрації. Залишилась реєстрація права власності у державного реєстратора, але оскільки більшість реєстрів відключені - виникає питання- як зараз зареєструвати право власності, щоб здати ділянку в оренду ? Є інформація в мережі (не підтверджена), що реєстр права власності відкриті, в обмеженому режимі, для обмеженого кола осіб (нотаріуси та реєстратори) , і певні реєстраційні дії виконуються у областях, де не ведуться активні бойові дії. Тож як мені зараз можна зареєструвати право власності ? м. Вінниця

16.05.2022 00:37 1205

Консультація виконавця

Сергій РОГОЗІН
Адвокат Київ
У сервісі: 1 рік
10 відгуків (8 +) (2 -)
Консультацій: 43

Доброго весняного дня!

В даному випадку у нас є рішення суду про визнання права власності на земельну ділянку. Воно набрало законної сили. Крім того, після зазначеного рішення ми маємо технічну документацію,  з описом та встановлення меж земельної ділянки и т.і.

Таким чином все готово для того щоб зареєструвати право власності в Державному реєстрі права власності на нерухоме майно.

Однак почалася війна. L               

Після початку агресії, за рішенням Міністерства юстиції України було відключено від державних реєстрів усіх повноважних осіб, котрі їм користувались (нотаріуси,  реєстратори).

===

03 травня 2020 року наказом №1760/5 почався процес відновлення доступ до реєстрів деяким нотаріусам України.

На сьогоднішній день, на 16 травня 2022 року, ЦНАП «Прозорий офіс» Вінницької міської ради проінформував мене про відсутність доступу к державним реєстрам  реєстраторів вінницького ЦНАП. Інформації про відновлення доступу до реєстрів в ЦНАПІ не мають. Але чекаємо що це станеться незабаром.

 

Крім того, я отримав інформацію від приватного нотаріусу Вінницького міського нотаріального округу щодо імовірної можливості виступити нотаріуса в якості реєстратора прав власності на нерухомість, за для реєстрації права власності на земельну ділянку за рішенням суду. Одна вона не змогла допомогти, т.я. для цього повинен бути доступ до реестра ДЗК , для формування витягу з реєстру. Однак реєстр ДЗК не працює зовсім. І це дійсно так. На теперішній час отримати витяг з реєстру ДЗК неможливо.

Публічна кадастрова карта (котра кореспондується з реєстром та адмініструється державою ) теж не працює . Отримати з неї витяг про правовий статус тієї чи іншої земельної ділянки неможливо.  

 

На підстави всього вищевикладеного пораджу трохи зачекати і потім зареєструвати право власності на земельну ділянку за рішенням суду в місцевому ЦНАПІ (як все це було до війни).

Бажаю вдачі у справах!

===

КРІМ ТОГО, ДЛЯ УНИКАННЯ НЕГАТИВНИХ НАСЛІДКІВ - ПРОКОНСУЛЬТУЮ З КОНКРЕТНОЇ СИТУАЦІЇ.

МОЯ КОНСУЛЬТАЦІЯ ДОЗВОЛИТЬ СКЛАСТИ ОПТИМАЛЬНИЙ ПЛАН ОСОБИСТІХ ДІЙ І УНИКНУТИ НЕГАТИВНИХ ТА НЕОЧІКУВАНИХ СИТУАЦІЙ.

ІНДИВІДУАЛЬНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ НАДАЮТЬСЯ ЗА ПОПЕРЕДНІМ ЗАПИСУ ЗА ТЕЛЕФОНОМ

☎ 050 19-359-42,

☎ 067-940-63-00.

 

У ВИПАДКУ ЯКЩО У ВАС ВИНИКЛИ ДОДАТКОВІ ЗАПИТАННЯ АБО НЕОБХІДНО ВИВЧИТИ КОНКРЕТНІ ДОКУМЕНТИ, ЗВЕРТАЙТЕСЯ ЗА АДРЕСОЮ -

rogozin555@ukr.net

(ДЛЯ ПЕРЕСИЛКИ ДОКУМЕНТІВ) АБО ЗА ВКАЗАНИМИ ТЕЛЕФОНАМИ.

=== 

БУДУ ВИЗНАЧЕНИЙ ЗА ВІДГУК НА КОНСУЛЬТАЦІЯ ВИКАЗАНИЙ ВАМИ НА САЙТІ.

===

З повагою.

Адвокат Сергій РОГОЗІН

https://bit.ly/3wsTZRE

☎ 050 19-359-42

☎ 067-940-63-00

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram