Тече труба у перекритті

Добрий день! 7.06 сусід наклеїв мені на двері папірець, з інформацією про те що я його топлю(мене не було вдома). 8.06 прийшов сантехнік від ЖЕДу , подивився, сказав що в мене сухо і що це тече у перекритті гарячої води, мовчки розвернувся і пішов. Сусід знизу повідомив мене що до нього мають ще прийти 9.06 щось робити. Після того ніякої інформації ні від сусіда, ні від ЖЕДу не було, протягом тижня. У під`їзді повісили оголошення на кожному поверсі щоб зі мною зв`язалися, для надання доступу до житла, я написала маркером на кожному тому оголошенні, що в мене був сантехнік, що в мене сухо, щоб сусіди зверталися до ЖЕДу, а не до мене. І після цього , наступного дня(тобто сьогодні) 17.06 прибігла начальниця ЖЕДу і почала погрожувати подачею документів до суду, бо наче б то то моя вина і що я вже мала САМА вирішити це питання, не зрозуміло на підставі чого. Це більше схоже на порушення моїх прав, а не навпаки. Бо по-перше, на скільки я розумію більше 1 доби не може бути перекрита вода (якщо це аварійна ситуація), якщо я правильно зрозуміла закон і якщо протікає перекриття (труби не в квартирі знаходяться) це зона відповідальності ЖЕДу, по-друге вони мене дискредитують своїми оголошеннями по усьому під`їзду, по-трете ні мені, ні сусіду акт про обстеження із зазначенням причин затоплення і кошторис ніхто не надав. Прочитавши трохи в інтернеті, подзвонила начальниці ЖЕДу щоб мені надали акт і кошторис, вона мені відмовила, я сказала що тільки після того як ці документи будуть у мене на руках, я дозволю щось робити в квартирі, бо інакше на підставі чого вони будуть там проводи якісь роботи, вона наче б то погодилася. У мене ванна повністю зашита плиткою, окрім маленького віконечка, тобто доведеться усе ламати. Так от саме суть питання, якщо ЖЕД надає мені акт із зазначенням що це тече труба у перекритті і що для її заміни чи ремонту потрібно руйнувати стіну, то вони мають повністю брати на себе усі витрати чи тільки за ремонт труби? Я в одному із джерел інтернету прочитала що вони повинні залишити квартиру в такому стані, в якому вона була до проведення робіт (у них є у штаті муляри і штукатури для цього), якщо затоплення відбулося не за моєю виною.

17.06.2022 14:39 1503

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що обрали саме мене!

Якщо саме Ви винні підтопленні сусідів має бути комісійний акт обстеження, що саме у Вас тече труба.

У разі відмови посадових осіб ЖЕД надати інформацію. Зробіть письмовий   запит, до ЖЕДу відповідно до Закону України «Про звернення громадян» про те, що у Вас був сантехник 08.06. 2022 року, чи було ним виявлено будь-якої течі, чи є наявності відповідні записи у журналі про виклик сантехника та виконані роботи?

 Якщо знову прийде до Вас сантехник з вимогою про виявлення течі,   покличте сусідів та  наполягайте на складанні комісійного акту, проте  що Вас в квартирі відсутні будь-які течі. Це дуже важливо, щоб уникнути в подальшому  обвинувачень на свою адресу з боку ЖЕД.      

Щодо  Вашої дискредитації, необхідно зібрати докази того, що дійсно в під`їзді знаходились оголошення про Вашу дискредитацію, це може бути фото, покази свідків, а потім звернутися до суду з відповідним позовом.

Якщо  дійсно у Вас виявлять течу та прийдеться руйнувати обшивку ванни, у подальшому та ЖЕД відмовиться від відновлення стану, який був на початок ремонтних робіт необхідно буде зробити незалежну оцінку робіт, особами, які мають право на складання кошторисів виконаних будівельних робіт та звертатися також до суду  з відповідним позовом.     

В залежності від розвитку подій та отримання зазначених документів можуть бути інші варіанти  розвитку подій, тому у подальшому необхідно діяти відповідно до ситуації.

 

   У разі виникнення питань, звертайтеся за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

         Прошу залишити відгук, якщо Вам сподобалася повнота та якість моєї консультації.

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram