Зняти з реєстрації військового з військкомату

Доброго дня, мій чоловік прописаний в Чернівцях потрібно щоб він змінив місце реєстрації але спочатку потрібно зняти його з регестрації у військкомату він може це зробити в іншому місті!!!

05.01.2023 14:30 553

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 241
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір. 

Якщо Ваш чоловік перебуває на обліку в ТЦК міста Чернівці (має відповідну відмітку у військово-обліковому документі), то без дозволу керівника цього ТЦК він не зможе стати на облік в іншому ТЦК, а відповідно й змінити реєстрацію місця проживання. Це можна зробити дистанційно. Звернутись до ТЦК за новим місцем проживання, стати там на облік та направити документи до Чернівців. Це портібно зробити в семиденний термін. Якщо на даний час Ваш чоловвк не проходить лікарську комісію, не є претендентом на направлення в учбову або бойову частину, то проблем не повинно виникнути. 

Наразі новий поряд обліку військовозобов'язаних (набрав чинності 04 січня 2023р.) передбачає можливість зняття з військового обліку шляхом постановки на облік за новим місцем проживання. Але такий механізм запрацює лише після запровадження інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів та інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами, базами (банками) даних, держателями (розпорядниками, адміністраторами) яких є державні органи, відповідно до Закону України “Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів”, чого наразі поки що не відбулось. Але, сподіваюсь найближчим часом така система запрацює.

Якщо залишились питання, звертайтеся за телефоном +38-050-301-67-55 (будь-який мессенджер).

Сподіваюсь інформація була корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram