Виклик поліції

Доброго дня в 19 році слідчий викликав на допит для пояснення походження коштів ми прийшли написали поснюючу записку більше нас не турбували
Тепер через 4 роки вчора подзвонили з райвідділу і знову попросили прийти бо прокуратура відновила справу
Підкажіть на якій підставі можуть відновити справу через такий проміжок часу
Мене 4 роки взагалі не дзвонили не викликали

03.03.2023 09:14 495

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
95 відгуків (95 +) (0 -)
Консультацій: 242
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

З огляду на положення статей 219 та 294 Кримінального процесуального кодексу України строки здійснення досудового розслідування кримінального провадження, якщо нікому не повідомлено про підозру, є необмеженим в часі. Інше питання, що існує строк притягнення особи до кримінальної відповідальності, і здійснення досудового розслідування протягом тривалого часу не буде мати жодного ефекту для держави, адже навіть за умови встановлення винних осіб їх неможливо буде покарати, але слідчих та прокурорів зазвичай це не дуже бентежить.

Отже, цілком ймовірна ситуація, що досудове розслідування, в межах якого Ви були опитані як свідок чотири роки тому, на даний час триває і у зв'язку із вказівками процесуального керівника - прокурора виникла необхідність в додатковому допиті Вас як свідка.

Але слід мати на увазі, що відповідно до положень статті 135 Кримінального процесуального кодексу України виклик свідка здійснюється шляхом вручення повістки. Так, можливий виклик і за телефоном (особливо коли в протоколі допиту в 2019 році Ви самостійно зазначили номер телефону, яким користуєтесь), але процес фіксації належного повідомлення особи за номером телефону доволі складний, тому задля належного повідомлення особи про виклик на допит зазвичай викорстовуються саме повістки.

Таким чином, наразі Ви можете не з'являться за телефонним викликом до моменту належного вручення Вам повістки про виклик.

В будь-якому разі, пропоную Вам під час візиту до слідчого, навіть за невинним, на Вашу думку, приводом, користуватись послугою адвоката. Це унеможливить будь-які зловживання з боку слідчого та, можливо, звільнить Вас від повторних викликів.

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном 050-301-67-55 (будь-який мессенджер).

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram