Влк після лікування

По заключенню мрт у мене помірно виражена мікроангіопатія головного мозку,в виписці госпіталя мені поставили:"Дисциркуляторна енцефалопатія 1-2ст. у вигляді церебральної мікроангіопатії лобних часток обох гемісфер великого мозку,розсіяна дрібновогнищева симптоматика, вегето-судинна нестійкість, астено-цефалгічний, церебростенічний синдром, вестибуло- атактичні порушення. Остеохондроз поперекового відділу хребта, ст. загострення, стаціонарний тип перебігу. Протрузії МХД 13-14, 14-15. Екструзія МХД L5-S1. Вторинний корінцевий, мязево-тонічний синдром. ПФХ ІІст. Невропатія Nervus pudendis і дали рекомендацію на Влк.Можу я при підтвердженні влк отримати обмежено придатного?

16.12.2023 15:19 962

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 8 місяців
40 відгуків (38 +) (2 -)
Консультацій: 177
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до  ст. 41 Розкладу Хвороб (затверджено наказом МОУ № 402, зі останніми змінами), до п «б» належать помірно виражені випадіння функцій нервової системи, що виникли внаслідок гострого порушення мозкового або спінального кровообігу, а також при дисциркуляторній енцефалопатії II стадії на фоні церебрального атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, цукрового діабету (легкий геміпарез, монопарез, тетрапарез, парапарез, аміостатичний синдром, пірамідна недостатність, дискоординаторні розлади, церебрастенічний синдром);

При цьому, до п. «в» належать, легкі стійкі органічні ураження нервової системи, що виникли внаслідок гострого порушення мозкового або спінального кровообігу, а також при дисциркуляторній енцефалопатії I стадії на фоні церебрального атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, цукрового діабету (псевдоастенічний, вестибуло-атактичний, кохлеарний синдроми, пожвавлення сухожилкових рефлексів, анізорефлексія, асиметрія обличчя, недостатність конвергенції, симптоми орального автоматизму).

Таким чином, в даному випадку, якщо у Вас буде встановлений діагноз «дисциркуляторна енцефалопатія 2 стадії», то Ви можете бути визнані обмежено придатними до військової служби за п. «б» ст. 41 Розкладу Хвороб. Якщо ж буле встановлено, що у Вас енцефалопатія 1 стадії, то Ви будете визнані придатним за п «в» ст. 41 Розкладу Хвороб.

Щодо Ваших проблем зі спиною, то відповідно до п. 64 Розкладу хвороб, до п. «б» належать:

остеохондропатії хребта (кіфози, структурні та неструктурні сколіози III ступеня) з помірною деформацією грудної клітки та порушенням функції зовнішнього дихання II ступеня за рестриктивним типом;

інфекційний спондиліт з нечастими загостреннями (1 раз на рік та рідше);

поширений (ураження трьох та більше міжхребцевих дисків або тіл хребців у кожному з відділів хребта) деформуючий спондильоз II ступеня та міжхребцевий остеохондроз з множинними масивними клювоподібними розростаннями в ділянці міжхребцевих сполучень та полірадикулярним синдромом без стійкого клінічного ефекту після повторних (два та більше разів на рік) стаціонарних лікувань;

спондилолізний спондилолістез II ступеня (зміщення на половину поперечного діаметра тіла хребця) з больовим синдромом;

У даному випадку, наявність п. «б» ст. 64 у Вас не вбачається, але для точного діагнозу відповідно до Розкладу Хвороб, Вам необхідна додаткова консультація лікаря, який має встановити діагноз саме так, як він записаний у Розкладі Хвороб.

Отже, у Вас більше шансів отримати обмежену придатність по п. «б» ст. 41 Розкладу Хвороб, але Вам потрібно, щоб лікар чітко встановив стадію захворювання. Якщо лікар встановить другу стадію дисциркуляторної енцефалопатії – Ви будете визнані обмежено придатним.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram