Чи правильно зроблений розрахунок боргу по аліментах?

В розрахунку виконавця станом на грудень 2023 вказано про борг в сумі 91 тис. За домовленістю між стягувачем та боржником стягувач забрала виконавчий лист та виконавче провадження закрили. Зараз стягувач вимагає доплати боргу, а вразі невиконання звернеться до виконавчої, суду та поліції. Чи є підстави у неї на звернення і чи правильно нарахована сума боргу?

09.02.2024 08:19 186

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 8 місяців
40 відгуків (38 +) (2 -)
Консультацій: 175
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до ст. 37 ЗУ «Про виконавче провадження», Виконавчий документ повертається стягувачу, якщо:

  • стягувач подав письмову заяву про повернення виконавчого документа;

Повернення виконавчого документа стягувачу з підстав, передбачених цією статтею, не позбавляє його права повторно пред’явити виконавчий документ до виконання протягом строків, встановлених статтею 12 цього Закону, крім випадків, коли виконавчий документ не підлягає виконанню або покладені виконавчим документом на боржника зобов’язання підлягають припиненню відповідно до умов угоди про врегулювання спору (мирової угоди), укладеної між іноземним суб’єктом та державою Україна на будь-якій стадії урегулювання спору або розгляду справи, включаючи стадію визнання та виконання рішення, незалежно від дати укладення такої угоди.

Відповідно, стягувач в праві повторно пред’явити виконавчий лист до виконання. Щодо суми аліментів – такі суми розраховуються автоматичними програмами. Судячи зі змісту розрахунку – такий розрахунок є вірним.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram