Фін звітність

При складанні фінансової звітності, була допущена помилка. Ненарахований дохід від користування майном по договору позички. (Дт 92 Кт 719) На фін результат не вплинуло, як виправити дану помилку в балансі та повторно надати звітність податковій?

03.03.2024 10:10 232

Консультація виконавця

7 відгуків (7 +) (0 -)
Консультацій: 28
Топ 3 спеціалізації:
  • Аудиторські послуги
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право

Насамперед варто зазначити, що помилки в звітності, які не вплинули на об’єкт оподаткування, не штрафуються. Однак, для платників податку на прибуток важливо контролювати розмір доходу, якщо дохід знаходиться на межах 40 млн. грн (щоб не застосовувати коригування фінансового результату).

Подання уточненої фінансової звітності здійснюється у такому ж порядку, як і фінансової звітності, що уточнюється, тобто окремих форм уточнюючої звітності не існує.

Таким чином, вам потрібно виправити звіт про фінансові результати в чатині збільшення інших операційних доходів та адміністративних витрат (баланс в результаті Вашої помилки не постраждав), подати заново баланс та звіт про фінансові результати. Після отримання другої квитанції про прийняття звітності треба подати уточнюючу декларацію з податку на прибуток (з позначкою уточнююча) з виправленим показником доходу (рядок 01 декларації). Інші показники декларації будуть такі ж, як і в раніше поданої декларації. У разі подання уточнюючої Декларації у полі 2 «Звітний (податковий) період» та у полі 3 «Звітний (податковий) період, що уточнюється» відображається звітний (податковий) період, що уточнюється. Також в уточнюючої декларації повинні бути відмітки про подання фінансової звітності.

 

Якщо у Вас будуть додаткові питання, звертайтеся.

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Владислава
    Владислава
    6 місяців
    Консультацiя № 53322
    Фін звітність

    Дуже вам вдячна!

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram