Прошу пояснити процедуру передачі автомобільних номерів , які зназходяться на зберіганні в Сервісному центрі МВС, родичу.

Прошу пояснити процедуру передачі автомобільних номерів , які зназходяться на зберіганні в Сервісному центрі МВС, родичу, враховуючи наступне:

Номери зареєстровані на матір, передати їх вона хоче рідному повнолітньому сину, який планує реєструвати на себе автомобіль, ввезений за-за кордону.
Матір знаходиться за кордоном, приїхати в Україну поки що нема можливості. Чи можна погодити передачу автономерів без її особистої пристуності?

14.03.2024 21:15 173

Консультація виконавця

Доброго та мирного вечора. Згідно норм чинного законодавства України та враховуючи постановку Вашого питання повідомляю наступне.

Відповідно до підпункту 17 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2022 року № 1019, якою внесено зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 року № 1388, номерні знаки із перереєстрованих або знятих з обліку транспортних засобів за умови відповідності типу (підтипу) номерного знака, їх інформаційного змісту щодо адміністративно-територіальної належності, порядкового номера та серії встановленим вимогам можуть за зверненням власників перезакріплюватися за іншими транспортними засобами, придбаними таким власником або його дітьми, іншим із подружжя, батьками (за умови документального підтвердження таких родинних відносин відповідно до законодавства).

Оскільки чіткого алгоритму чи порядку перезакріплення номерних знаків за іншими транспортними засобами, придбаними таким власником або його дітьми, іншим із подружжя, батьками законодавчо поки що не передбачено, то зважаючи на практику вирішення подібного питання в сервісних центрах МВС, замовнику (власнику) індивідуального номерного знака необхідно подати до сервісного центру МВС наступні документи:

-заяву про перезакріплення індивідуального номерного знака (заповнюється в ТСЦ МВС);

-свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;

-документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України або документ, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, посвідка на постійне проживання тощо);

-у разі передачі індивідуального номерного знака іншому власникові – письмову згоду власника індивідуального номерного знака на передачу його іншому власникові (якщо власник не присутній при подачі заяви, така письмова згода повинна бути нотаріально засвідчена). Після перезакріплення індивідуального номерного знака проводиться перереєстрація транспортного засобу.

В разі виникнення у Вас додаткових питань щодо наданої мною консультації звертайтесь за ел. адресою: naseko529@gmail.com.

Додаткова консультація надається БЕЗКОШТОВНО.

Будьте здорові! Мирного неба!

З повагою, Олена.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram